Se caută stăpân responsabil pentru Muha, un câine polițist pregătit să găsească droguri

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un câine poliţist, din rasa Ciobănesc german, în vârstă de nouă ani, pregătit să găsească stupefiante, este oferit gratuit iubitorilor de animale de poliţiştii de frontieră din Giurgiu. S-a stabilit că Muha a ajuns la vârsta pensionării.

Potrivit MEDIAFAX, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu susţin că Muha, o femelă din rasa Ciobănesc german, în vârstă de peste 9 ani, nu mai participă la misiuni din cauza vârstei şi a unei boli.

Conducerea instituţiei a organizat trei licitaţii pentru vânzarea câinelui, la care însă nu s-a prezentat nimeni, aşa că s-a decis ca Muha să fie oferit gratuit unui iubitor de animale.

„Datorită vârstei înaintate, conform certificatului sanitar veterinar eliberat de Centrul Medical Judeţean Giurgiu al M.A.I., acesta prezintă sindrom de hiporeflectivitate şi nu mai poate participa la misiuni. (...) I.T.P.F. Giurgiu are dreptul de a scoate din funcţiune şi a valorifica câinele de serviciu. În acest sens au fost organizate trei licitaţii publice cu strigare, la sediul I.T.P.F. Giurgiu, în datele de 17.05.2019, 03.06.2019 şi 14.06.2019, licitaţii la care nu s-a prezentat nicio persoană. Urmare acestui fapt, acesta poate fi valorificat direct sau cedat cu titlu gratuit", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, potrivit sursei citate.

Cei care doresc să o ia acasă pe Muha sunt aşteptaţi la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image