fbpx

Zeci de români au comandat măști medicinale și au primit, în schimb, hârtie igienică

Zeci de români au comandat măști medicinale și au primit, în schimb, hârtie igienică

Image
Image

Polițiștii din Giurgiu efectuează, joi, 9 percheziții, în Călărași și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite că postau anunțuri false cu măști medicinale și comercializau ilegal tutun.

Cei vizați sunt bănuiți că, "începând cu data de 16.03.2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul național, profitând de instituirea stării de urgență generată de pandemia COVID- 19. Cei în cauză, în baza unor anunțuri postate pe rețelele de socializare, au atașat fotografii cu măști medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat, role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor".

Potrivit IGPR, până acum  au fost identificate 89 de persoane vătămate.

"Din cercetări, a mai rezultat că prin intermediul acelorași anunțuri, au procedat la comercializarea de tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire", mai precizează Poliția Română.

Opt mandate de aducere sunt puse în aplicare.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, Biroului de Analiză a Informațiilor, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu.      

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.