30 de afgani, unii dintre ei minori, depistați într-un microbuz, la Fetești. Călăuze erau doi bulgari

microbuz afgani minori
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Polițiștii au depistat, la Fetești, un microbuz plin cu afgani care trecuseră frontiera pe jos, ilegal, și încercau să ajungă în spațiul Schengen. Doi bulgari erau călăuzele celor 30 de străini.

“La data de 18 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Fetești au depistat, în trafic, pe raza municipiului Fetești, un microbuz condus de un cetățean bulgar de 28 de ani, care era însoțit de un conațional în vârstă de 29 de ani.

În urma controlului efectuat de către polițiști asupra mijlocului de transport, în interior au fost depistate 30 de persoane, cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 15 și 39 de ani. Având în vedere că persoanele depistate nu au putut face dovada intrării legale pe teritoriul României și nu au putut prezenta documente de ședere legală, au fost conduse la sediul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Fetești.

În urma verificărilor a reieșit că sunt cetățeni de naționalitate afgană, care au declarat că au tranzitat frontiera pedestru, cu intenția de a ajunge într-o țară din spațiul Schengen”, informează IJP Ialomița.

Cei doi bărbați de cetățenie bulgară sunt cercetați pentru trafic de migranți. Ei au fost reținuți pentru 24 de ore, iar miercuri instanța a emis pe numele lor mandate de arestare preventive, pentru 30 de zile.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image