Image

30% dintre diagnosticele puse, anul trecut, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia au gost greșite

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Presa locală din Ialomița publică datele unui raport oficial din care reiese că aproape o treime dintre diagnosticele puse, în 2018, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia au fost greșite.  Este vorba despre cazurile în care au existat neconcordanţe între diagnosticul primit la internare și cel de la externare, situație pe care, potrivit jurnaliștilor, managerul unității sanitare, Mariana Iancu, a refuzat să o explice sau să o comenteze.

Ziarul Independent de Ialomița scrie că informațiile se regăsesc într-un raport oficial publicat chiar pe site-ul SJU Slobozia. Documentul face referite la indicatorul de concordanță între diagnosticele stabilite la internare și cele de la externarea pacienților. Între cele două diagnostice nu trebuie să existe diferențe, în caz contrar s-ar putea aprecia faptul că pacienții nu au fost investigați corespunzător, stabilindu-se un diagnostic inexact sau eronat. Conform raportului oficial, în 2018, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, în cazul a 30% dintre bolnavii internați, se constată o neconcordanță între diagnosticul stabilit la internare și cel trecut în fișa de externare. Secțiile unde a fost înregistrat cel mai scăzut grad de concordanță între diagnostice sunt Medicină Internă, Neurologie, Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul de Gastroenterologie. În toate cazurile, gradul de concordanță nu depășește 50%, notează independentonline.ro.

Jurnaliștii mai scriu că, doar din partea Consiliului Județean Ialomița, unitatea medicală a primit, în ultimii 3 ani și jumătate, aproximativ 17 milioane de lei. La acești bani se adaugă și sumele încasate în baza contractului de finanțare încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița, a căror valoare depășește 50 milioane de lei anual.

În 2018, 415 pacienți internați la SJU Ialomița au murit, 91 dintre ei în saloanele Secției de Medicină Internă.

 

Image
Image