FOTO | Pericol la o trecere de cale ferată! Nu par să funcţioneze nici semnalele nici bariera

FOTO | Pericol la o trecere de cale ferată! Nu par să funcţioneze nici semnalele nici bariera
O fotografie de la o trecere de cale ferată din Ialomiţa surprinde momentul în care un tren trece în timp ce barierele sunt ridicate iar semnalele luminoase oprite (Foto: Antonyo Dumitru, via Info Trafic Prahova)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Pericol la o trecere de cale ferată situată în Ialomiţa pe DN1D, Ploieşti - Urziceni! Potrivit unui martor, deşi trecerea e prevăzută cu barieră şi semnale luminoase, niciunul dintre dispozitivele de siguranţă nu pare să funcţioneze.

Un şofer a publicat o fotografie pe grupul de Facebook "Info Trafic Prahova", încercând să-i avertizeze asupra pericolului pe cei care au drum spre Urziceni. Potrivit autorului, la trecerea la nivel cu calea ferată situată în localitatea Bărbuleşti, cu câţiva kilometri înainte de Urziceni, nu funcţionează dispozitivele de avertizare.

Pericol la o trecere de cale ferată de lângă Urziceni

De altfel, fotografia este făcută în momentul în care pe aici trece un tren în viteză, în timp ce bariera rămâne ridicată, iar semnalele luminoase par stinse. "Cine are drum spre Urziceni, atenție la Bărbuleşti!", a comentat autorul fotografiei.

Situaţia poate crea foarte uşor confuzii pentru şoferi, iar consecinţele pot fi deosebit de grave. Văzând bariera ridicată şi semnalele luminoase stinse, mulţi şoferi pot să încerce traversarea, convinşi că nu trece niciun tren... şi când colo... Potrivit unor comentarii lăsate la aceeaşi postare de către şoferi care cunosc mai bine zona, la respectiva trecere de cale ferată nu au existat până de curând bariere, ceea ce înseamnă că e posibil ca încă să se mai lucreze la montarea barierelor şi automatizări, ceea ce ar explica de ce nu funcţionează. În fotografie apare şi un semn de "STOP", acoperit temporar cu folie. Indiferent care sunt cauzele şi explicaţiile, un lucru este clar: mai bine opreşti şi te asiguri, chiar şi în situaţii în care pare că e liber să treci, pe principiul că e mai bine să te bazezi pe tine decât pe un impiegat român şi pe infrastructura CFR.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image