Prefectul de Ialomița va propune, joi, carantinarea orașului Țăndărei, după cele patru decese înregistrate la pacienți cu Covid-19

Prefectul de Ialomița va propune, joi, carantinarea orașului Țăndărei, după cele patru decese înregistrate la pacienți cu Covid-19
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Prefectul de Ialomița a anunțat că va propune carantinarea orașului Țăndărei, deoarece populația de aici nu respectă condițiile izolării, deși în localitate au fost înregistrate patru decese la pacienți confirmați cu Covid-19.

"Am avut întrunirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-a propus majorarea efectivului de forţe de ordine de la Ţăndărei. Am aprobat 6 patrule mixte de poliţie plus jandarmi. Nu respectă şi nu au respectat încă de la început, nici măcar recomandările minime, nici cele de la nivel local, judeţean sau naţional. Astăzi am convocat din nou comitetul, la ora 12, şi voi propune carantinarea oraşului Ţăndărei, având în vedere că deja sunt 4 persoane decedate. Dacă sunt mai mult de 3 cazuri cu legătură epidemiologica între ele, se poate impune carantina. Toți membrii comitetului trebuie să decidă. Având la bază această anchetă epidemiologică, nu cred că nu va fi votată măsura. Ei au venit pe rând (nr. din străinătate), nu deodată. Au fost luaţi în evidenţele DSP, am monitorizat cu foarte multă atenţie, având în vedere specificul localităţii, dar dacă ei nu au înţeles să se izoleze, am ajuns în această situaţie", a declarat Toniţa Manea, prefectul judeţului Ialomiţa, citat de România TV.

Primele localități carantinare în România, pe fondul epidemiei, sunt municipiul Suceava și cele opt comune limitrofe. Măsura a fost luată acum două zile, prin ordonanță militară.

Sursa foto: ziarulromanesc.net

Image