Recomandările pentru cetățeni, la primirea coletelor, după ce peste 20 de angajați Fan Courier de la depozitul din Ștefănești au fost confirmați cu coronavirus

Recomandările pentru cetățeni, la primirea coletelor, după ce peste 20 de angajați Fan Courier de la depozitul din Ștefănești au fost confirmați cu coronavirus
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Dr. Raed Arafat, secretar de stat în MAI și coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat, marți seară, la Digi 24, că este puțin probabil ca virusul Covid-19 să fie transmis prin intermediul scrisorilor și al coletelor, dar a recomandat cetățenilor să respecte o serie de măsuri de siguranță la manipularea acestora. "Rămâne riscul minimal în aceste situații, nu putem vorbi de un risc major sau unul care să creeze îngrijorări. Riscul prin colete să se transmită ceva este minimal și foarte multe țări au continuat activitățile de curierat și de poștă. Mai mare riscul este dacă te întâlnești cu cineva, dacă există un schimb de aerosoli, care este de fapt modalitatea de transmitere a virusului, dar nu prin colet", a declarat acesta.

Mesajul vine după ce 24 de angajați, manipulanți marfă, ai depozitului FAN Courier din Ștefănești, jud. Ialomița, au fost testați pozitiv pentru coronavirus.  ”Majoritatea angajaţilor testaţi pozitiv erau deja în izolare la momentul efectuării testelor şi toţi contacţii direcţi ai acestora au fost izolaţi şi au intrat în carantină la domiciliu pentru 14 zile, conform protocolului medical în vigoare. Personalul izolat reprezintă un procent mic din totalul personalului care activează în HUB-ul din Ştefăneşti. În plus, echipele din depozitul FAN Courier sunt autonome şi nu interacţionează, astfel că riscul de infectare între echipe este minim. Activitatea companiei se desfăşoară la parametri normali, echipele FAN Courier fiind pregătite anterior pentru un astfel de scenariu. Pentru siguranţa sanitară a angajaţilor vom intensifica controlul şi triajul epidemiologic”, a declarat Cornel Morcov, Chief Commercial Officer FAN Courier, pentru zf.ro.

Potrivit acestuia, depozitul Ştefăneşti a fost dezinfectat printr-o procedură cu nebulizare. Reprezentantul FAN Courier a anunțat că situația absențelor din motive medicale la nivelul companiei este monitorizată prin intermediul managerilor zonali.

 

Sursa foto: depozitinfo.ro

 

 

Image