fbpx

Revolta fiicei fostei șefe UPU Fetești, răpuse de Covid la numai 48 de ani, la primirea decizie privind pensia de urmaș: "Rușine!"

Revolta fiicei fostei șefe UPU Fetești, răpuse de Covid la numai 48 de ani, la primirea decizie privind pensia de urmaș: "Rușine!"

Image
Image

Pe 16 octombrie, dr. Mioara Neagu, șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) Fetești, a murit la Spitalul Colentina din București, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Aceasta avea 48 de ani.

De la momentul acela, fiica sa, Andreea, studentă la Facultatea de Medicină şi Farmacie, luptă pentru a obţine pensia de urmaş. Casa de Pensii i-a stabilit un venit de 1.622 de lei, considerând că Mioara Neagu a murit de o "boală obişnuită".

”Dupa cum bine stiti, mama mea a decedat in urma infectarii cu virusul Sars Cov-2.

In urma acestui eveniment tragic, trebuie sa beneficiez de o pensie de urmas. Ceea ce nu pot sa concep este faptul ca in decizia primita astazi, cauza decesului este "o boala obisnuita" in opinia celor ce au emis-o. Mi se pare o umilinta, si in acelasi timp si o jignire adusa la adresa mea si a celor ce au iubit-o. Iubita mea mama a luptat pana in ultimul moment cu virusul ucigas. Refuz sa accept o asemenea greseala.

Ceea ce mai vreau sa subliniez este faptul ca ar fi trebuit sa beneficiez de un drept, care in momentul de fata nu imi este recunoscut. Conform Legii nr. 56 din 15 mai 2020 pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva COVID-19, Art. 2, alin(1),lit. d) si Art. 4, trebuie sa beneficiez de o pensie de urmas COVID in semn de recunostinta pentru munca depusa de iubita mea mama in spitale. Pensie egala cu 75% din salariul ei de baza, pensie pe care trebuia sa o primesc pentru terminarea studiilor mele. Am incercat sa discut si sa fac acest lucru posibil, insa nepasarea in Romania este caracteristica. Nu mai spun de cuantumul stabilit de Casa de Pensii avand in vedere prima pensie de urmas, cea fireasca, pe care trebuie sa o primesc.

Mama mea a fost cadru medical, a lucrat timp de ani de zile in spitale si s-a dedicat intru totul in ceea ce a facut. A vindecat si a salvat multe vieti. In urma acestor fapte realizate eu primesc doar 1622 de lei (unicul ei copil).

Stiu ca publicarea acestui mesaj nu imi va rezolva problemele si nu imi va raspunde intrebarilor pe care mi le pun zilnic, insa am vrut sa va arat inca odata in ce tara traim. O tara in care nu se respecta legea! Bani pentru pensiile private au existat intodeauna, insa pentru o studenta ramasa fara mama, ce doreste sa isi continue studiile, se pare ca nu. Meritele mamei mele cum sunt recunoscute de fapt? Caci nu vad. Rusine!!” este mesajul publicat de Andreea pe pagina sa de Facebook și citat de Antena 3.

Dupa cum bine stiti, mama mea a decedat in urma infectarii cu virusul Sars Cov-2. In urma acestui eveniment tragic,...

Publicată de Petra Andreea pe Marţi, 17 noiembrie 2020

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.