fbpx

Un fost ofițer de Poliție a recunoscut, la DNA, că a luat mită peste 10.000 de lei, pentru 60 de înmatriculări

Un fost ofițer de Poliție a recunoscut, la DNA, că a luat mită peste 10.000 de lei, pentru 60 de înmatriculări

Image
Image

Un fost ofițer de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița a semnat un acord de recunoașterea a vinovăției într-un dosar de luare de mită în formă continuată instrumentat de DNA.

"În perioada 15 septembrie 2017– 12 octombrie 2017, inculpatul P. S., în calitate de ofițer de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița, ar fi primit de la o persoană suma totală de 10.200 de lei, pentru a efectua în regim de urgență și fără programare 54 de operațiuni de înmatriculări de autovehicule (48 de înmatriculări definitive pentru care a primit câte 200 de lei și 6 înmatriculări provizorii pentru care a primit câte 100 de lei).   Totodată, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 10.200 lei dobândite de inculpat în urma comiterii infracțiunii și care a fost depusă de acesta la bancă.

În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina lui, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an, de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii", a anunțat DNA.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile, în cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public și/sau în cadrul unităților de învățământ (întreținerea curățeniei în zonele verzi aferente unităților de învățământ de pe raza municipiului) cu sediul în Slobozia, jud. Ialomița, au mai stabilit procurorii.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Ialomița.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: igj.ro)

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.