fbpx

ALEGERI 2020 | O secţie de vot din Prahova a depăşit deja pragul de prezenţă la urne de 100%

ALEGERI 2020 | O secţie de vot din Prahova a depăşit deja pragul de prezenţă la urne de 100%

Image
Image

ALEGERI 2020 O secţie de vot din comuna prahoveană Tătaru, unde erau aşteptaţi la vot 223 de oameni, a depăşit deja pragul de 100% în privinţa prezenţei la urne. Deja aici au ajuns 235 de alegători, dintre care 53 pe liste permanente.

Secţia, una relativ mică dacă ne gândim că, în Ploieşti de exemplu, sunt şi secţii cu peste 1.500 de oameni arondaţi, a condus în clasamentul prezenţei la vot din Prahova aproape constant, fiind de altfel şi prima care atinsese pragul de 50%. Înainte de ora 18.00, cu încă trei ore disponibile, procentul prezenţei ajunsese deja la 105%. Explicaţia pentru un fenomen care altminteri ar fi părut absurd este că mulţi dintre alegătorii prezenţi la urne aici, aproape un sfert din total, au fost trecuţi pe listele suplimentare. Asta însemnă că ei nu fuseseră luaţi în calcul de autorităţi la întocmirea listei electorale permanente, în care erau înscrişi 223 de localnici cu drept de vot, lucru care, mai departe, poate fi explicat fie printr-o neglijenţă a autorităţilor, fie prin faptul că toţi acei oameni au viză de flotanţi.

Şi aşa ajungem în situaţia în care, din 223 de oameni aşteptaţi la urne la secţia organizată în Căminul Cultural Tătaru, până la ora 18.00 au votat 235, 53 dintre ei pe liste suplimentare, 31 cu urna mobilă şi 151 pe lista permanentă.

Următparea secţie pe listă, cu un "umil" 80%, este Secţia 460 din Jugureni. Şi aici reţeta e aproape identică, număr mic de votanţi arondaţi şi numere surprinzător de mari de votanţi pe listele suplimentare sau cu ajutorul urnei mobile.

Spre comparaţie, la aceeaşi oră, prezenţa generală la vot în Prahova era undeva la 39%.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.