Alunecare de teren în Păcureţi! Un localnic reclamă c-a fost activată din cauza unei avarii la reţeaua de apă

Alunecare de teren în Păcureţi! Un localnic reclamă c-a fost activată din cauza unei avarii la reţeaua de apă
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

În comuna prahoveană Păcureţi a apărut o alunecare de teren. Autorităţile locale şi reprezentanţii ISU au fost zilele acestea în inspecţie. Un localnic reclamă că problema a fost declanşată de o avarie a reţelei de alimentare cu apă, arătând că în ultima vreme nu au existat precipitaţii care să genereze alunecări.

Un cititor "Telegrama" ne-a trimis mai multe fotografii, reclamând că reţeaua de alimentare cu apă are pierderi pe mai multe sectoare şi că apa care s-a scurs de pe conducte a făcut ca pământul să înceapă s-o ia la vale, existând inclusiv riscul ca alunecările să afecteze şi mai multe locuinţe. Potrivit autorului sesizării, autorităţile locale ar fi pus problemele din ultimele zile pe seama precipitaţiilor, însă acesta susţine că în toată această perioadă nivelul precipitaţiilor a fost extrem de redus. "Majoritatea locuitorilor sunt exasperaţi de această situaţie şi de indiferenţa Primăriei", se mai arată în mesajul primit la redacţie. Bărbatul a transmis şi un clip video în care se vede cum un fir de apă iese din pământ, în apropierea casei sale, posibil ca urmare a unei avarii şi cu riscul ca în timp să producă pagube însemnate.

Şi Prefectura Prahova a primit o sesizare pe această temă, reprezentanţii instituţiei anunţând că aşteaptă informaţii suplimentare din partea autorităţilor locale şi a reprezentanţilor ISU, care au fost în zonă.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" au confirmat pentru "Telegrama" că au primit o sesizare privind o alunecare de teren apărută în satul Curmătura din comuna Păcureţi, iar un ofiţer din cadrul instituţiei s-a deplasat aici în vederea întocmirii unei note de constatare. Mai departe, pe baza constatărilor făcute de ISU şi de autorităţile locale poate fi convocată comisia mixtă judeţeană de evaluare a pagubelor, care poate propune şi alocarea unor fonduri pentru îndepărtarea efectelor calamităţilor.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image