Analize medicale gratuite în comunităţile rurale din Prahova

Analize medicale gratuite în comunităţile rurale din Prahova
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Peste 100 de localnici din comuna prahoveană Salcia au beneficiat de analize medicale gratuite, în cadrul proiectului "Caravana de servicii medicale", derulat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu OMV Petrom. 

În colaborare cu OMV Petrom, CJ Prahova a lansat, în această primăvară, „Caravana de servicii medicale“, proiect care vine în întâmpinarea populaţiei din mediul rural, defavorizată din punct de vedere al accesului la serviciile sanitare. Latura medicală a proiectului este asigurată de către MEDCORP.

Analize medicale gratuite în comunităţile rurale din Prahova

Acţiunile constau în recoltarea de analize medicale (aproximativ 100 persoane/caravană) şi, în funcţie de rezultate, realizarea de screening-uri cu ecografie abdominală şi oferirea, după caz, de consultaţii cardiologice, de medicină internă şi dermatologice, arată Consiliul Judeţean Prahova, într-un comunicat de presă transmis vineri. Toate serviciile sunt gratuite.

Pe data de 30 aprilie 2022, aproximativ 100 de locuitori ai comunei Salcia, cu vârste peste 18 ani, s-au prezentat la Şcoala din localitate pentru a le fi recoltate probe de sânge, urmând ca sâmbătă, pe 7 mai, aceştia să revină pentru a beneficia de consultaţiile aferente, în funcţie de rezultatele analizelor de laborator şi, acolo unde este cazul, să fie direcţionaţi către investigaţii suplimentare.

Caravana îşi va continua activitatea şi în comuna Gura Vadului. Probele de sânge vor fi recoltate pe data de 2 iulie, iar consultaţiile vor fi oferite pe 9 iulie.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

𝑷𝒆𝒔𝒕𝒆 100 𝒅𝒆 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒍𝒏𝒊𝒄𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑺𝒂𝒍𝒄𝒊𝒂 𝒂𝒖 𝒃𝒆𝒏𝒆𝒇𝒊𝒄𝒊𝒂𝒕 𝒅𝒆 𝒂𝒏𝒂𝒍𝒊𝒛𝒆 𝒈𝒓𝒂𝒕𝒖𝒊𝒕𝒆 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒅𝒓𝒖𝒍 𝒑𝒓𝒐𝒊𝒆𝒄𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 „𝑪𝒂𝒓𝒂𝒗𝒂𝒏𝒂 𝒅𝒆 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒊...

Publicată de Consiliul Județean Prahova pe Vineri, 6 mai 2022

Image