APĂ POTABILĂ LA CELE MAI ÎNALTE STANDARDE: LUCRĂRI LA SISTEMUL HIDROTEHNIC VOILA

APĂ POTABILĂ LA CELE MAI ÎNALTE STANDARDE:  LUCRĂRI LA SISTEMUL HIDROTEHNIC VOILA
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ploiești, 6 aprilie 2023. În luna martie la Stația de Tratare a Apei Voila s-au executat lucrări de spălare și dezinfecție pentru rezervorul R2 linie potabilă. Acesta are o capacitate de stocare și tranzitare de 2500 mc de apă, iar lucrările sunt efectuate, conform legislației în domeniul apei potabile, o dată pe an sau ori de câte ori este nevoie.

Exploatare Sistem Zonal oferă clienților săi apă potabilă la cele mai înalte standarde iar conform legislației în vigoare efectuează anual sau ori de câte ori este nevoie lucrări de spălare și dezinfecție. Astfel, în luna martie, s-au executat lucrări de spălare și dezinfecție la Stația de Tratare a Apei Voila pentru Rezervorul R2 linie potabilă.

Lucrarea de spălare a rezervorului a fost efectuată de angajații Sistemului Hidrotehnic Voila, în timp ce dezinfecția a fost executată de reprezentanții unei firme specializate în astfel de lucrări. Substanțele utilizate la dezinfecție au proprietăți biocide, dezinfectante, cu rol de a împiedica dezvoltarea microorganismelor, fiind avizate sanitar pentru apa potabilă.

Punerea în funcțiune a rezervorului după spălare și dezinfecție s-a făcut în baza raportului de încercare, din punct de vedere chimic și bacteriologic, care atestă că apa destinată consumului uman, livrată de STA Voila, este sanogenă și curată.

O altă acțiune care ne ajută să producem apă potabilă la cele mai înalte standarde o reprezintă curățirea și igienizarea zonelor de protecție sanitară la prizele de apă. Astfel, tot luna trecută, Exploatare Sistem Zonal Prahova a desfășurat astfel de activități în vederea evitării contaminării și impurificării surselor de apă supuse potabilizării.

Stația de Tratare Apa Voila a fost construită între anii 1970-1978, având drept scop alimentarea cu apa potabilă a orașelor Câmpina, Ploiești și a localităților învecinate, precum și pentru alimentarea cu apă industrială a platformelor Brazi și Teleajen. Stația este alimentată cu apă de suprafață provenită din acumularea Paltinu, prin intermediul a două prize de apă aflate în albia râului Doftana, aval de baraj.

***

Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale. Societatea colaborează cu Administrația Națională „Apele Române”, ca autoritate centrală și acționar unic, precum și cu deținătorii de lucrări construite pe ape sau în legatură cu apa, cu furnizorii, beneficiarii, instituțiile economico-financiare și de control.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Image
Image