AZUGA | Investiţii de 4,5 milioane de lei în infrastructura de educaţie

AZUGA | Investiţii de 4,5 milioane de lei în infrastructura de educaţie
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primăria Azuga a lansat recent două licitaţii care vizează modernizarea sistemului de educaţie. Proiectele propun reabilitarea şi dotarea şcolii primare din oraş şi achiziţia de tablete, laptopuri şi camere web pentru liceu.

Proiectul de modernizare şi dotare a şcolii din Azuga are o valoare de 3,7 milioane de lei fără TVA, potrivit datelor publicate recent în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Termenul de depunere a ofertelor e fixat pe 25 martie.

Proiectul include, printre altele, reabilitarea şi eficientizarea energetică a clădirii situate pe strada Victoriei nr. 67, consolidarea şi recompartimentarea grupurilor sanitare, refacerea acoperişului, refacerea soclului şi hidroizolaţiei, schimbarea termosistemului, înlocuirea tâmplăriei, instalarea unei platforme mobile pentru persoane cu dizabilităţi, desfiinţarea coşului de fum dezafectat de la centrala termică, dotarea cu instalaţii de stingere a incendiilor, sistem de ventilaţie mecanică şi generator, modernizarea iluminatului şi instalarea unei noi centrale termice.

Licitaţie pentru dotarea cu tablete a Liceului Azuga

Al doilea proiect vizează achiziţia de tablete, laptopuri, camere web şi rutere pentru Liceu. Obiectivul, evaluat la aproape 800.000 de lei fără TVA, fusese lansat în contextul crizei sanitare şi al trecerii la cursuri online, însă rămâne relevant şi într-un scenariu post-pandemic, ca instrument de creştere a interesului elevilor şi îmbunătăţire a actului de predare.

"Obiectivul general al proiectului este acela de a asigura o ofertă educaţională adecvată, accesibilă şi de calitate pentru toţi copiii din oraşul Azuga, inclusiv cei cu risc crescut de părăsire timpurie a şcolii. O ofertă educaţională adecvată, accesibilă şi de calitate reprezintă o condiţie esenţială pentru cointeresarea elevului, pentru descurajarea absenteismului şi reducerea fenomenului de abandon/părăsire timpurie a şcolii, pentru creşterea ratei de absolvire şi tranziţie spre niveluri superioare de educaţie. Prin acest proiect se doreşte dotarea unui liceu din oraşul Azuga, jud. Prahova cu echipament informatic, necesar bunei desfăşurări a cursurilor on-line, determinate de contextul epidemiologic actual, investiţia conferind tuturor elevilor oportunitatea de a participa, în mod egal şi fără impedimente, la orele de curs, iar profesorilor facilitatea de a prezenta cât mai potrivit şi calitativ programa şcolară", se arată în descrierea proiectului lansat de Primăria Azuga. Termenul de depunere a ofertelor la această licitaţie este pe 7 aprilie.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image