CIFRE OFICIALE: În Prahova mai rămân 10 cazuri active de COVID-19, după ce s-au înregistrat 64 de vindecări şi 5 decese

CIFRE OFICIALE: În Prahova mai rămân 10 cazuri active de COVID-19, după ce s-au înregistrat 64 de vindecări şi 5 decese
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cifrele oficiale furnizate sâmbătă de autorităţi arată că în judeţul Prahova, de la debutul pandemiei, au fost confirmate 79 de îmbolnăviri. În momentul de faţă, doar zece pacienţi mai sunt internaţi, însă doi dintre ei sunt în stare gravă, unul la Ploieşti şi unul la Câmpina, ambii ventilaţi mecanic.

La nivelul județului Prahova, în data de 16 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 118 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit opt persoane și au intrat alte 11. În carantină instituționalizată se află 290 persoane. 

De la începutul epidemiei și până în prezent, au fost confirmați cu noul coronavirus 79 de prahoveni. Dintre aceștia, cinci au decedat, 64 au fost declarați vindecați și externați, iar zece se află internați. Doi dintre ei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești (un pacient) și cea a Spitalului Municipal Câmpina (un pacient), unde sunt ventilați mecanic, au anunţau autorităţile.

Până acum, în Prahova au murit cinci persoane din cauza COVID-19: un bărbat de 79 de ani în data de 2 aprilie, o femeie de 52 de ani pe 20 aprilie, un bărbat de 68 de ani pe 30 aprilie, o femeie de 65 de ani pe 4 mai şi bărbatul de 62 de ani vizat de raportarea de acum. De asemenea, o femeie în vârstă de 90 de ani care era infectată a murit, însă anestezia a arătat că decesul a fost cauzat de o problemă cardiacă. Rămâne neclar, totuşi, unde figurează ea în această raportare, pentru că nu e încadrată la decese cauzazte de coronavirus, dar, în mod logic, nu poate fi considerată nici vindecată, nici caz activ. Evident, cum mortul de la groapă nu se mai întoarce, lămurirea asta ar conta doar pentru statistică şi, probabil cel mai important, doar pentru cei care încearcă să-şi dea seama cu cine intrase în contact femeia înainte să moară.

Revenind la raportarea oficială, echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Image