CIFRE OFICIALE: 15 pacienţi care fuseseră infectaţi cu COVID-19 au fost externaţi în Prahova în ultimele 24 de ore

CIFRE OFICIALE: 15 pacienţi care fuseseră infectaţi cu COVID-19 au fost externaţi în Prahova în ultimele 24 de ore
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O nouă veste bună în Prahova, judeţ în mare măsură ferit de problemele pe care pandemia de coronavirus le-a provocat prin alte părţi. În ultimele 24 de ore au fost declaraţi vindecaţi nu mai puţin de 15 pacienţi, din totalul de 124 de persoane infectate de la începutul crizei. Cu alte cuvinte, 12% din numărul total de cazuri din Prahova au fost tranşate favorabil într-o singură zi, prilej de bucurie, însă nu foarte mare, în contextul în care şi numărul de infectări a crescut - e drept, nu cu mult - iar de la începutul pandemiei şase prahoveni infectaţi cu COVID-19 au decedat.

La nivelul județului Prahova, în data de 10 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 902 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub această măsură și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 59 persoane și au intrat alte 73. În carantină instituționalizată se află 29 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost efectuate 4.920 de teste. În urma probelor prelevate, 124 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea șase au decedat, iar 92 au fost declarate vindecate și externate. La secțiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și Spitalului Județean de Urgență Ploiești se află trei persoane confirmate cu COVID-19, a anunţat Prefectura Prahova. Toate sunt în stare gravă, fiind ventilate mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat misiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.  Astfel, pe parcursul zilei de 09 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate trei societăți comerciale, legitimate 308 de persoane și oprite în trafic 206 autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la 1196 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 170 de sancțiuni, în valoare de peste 57200 lei.

Image