CIFRE OFICIALE: Doar 10 pacienţi cu COVID-19 mai sunt internaţi în Prahova, doi dintre ei în stare gravă

CIFRE OFICIALE: Doar 10 pacienţi cu COVID-19 mai sunt internaţi în Prahova, doi dintre ei în stare gravă
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Situaţia în Prahova privind pandemia de coronavirus se menţine la exact acelaşi nivel care era anunţat şi sâmbătă, cu 64 de pacienţi declaraţi vindecaţi până acum şi cinci decese, conform bilanţului oficial de astăzi. Asta înseamnă că mai rămân doar zece aşa-zise cazuri active, o situaţie incomparabil mai bună decât în multe alte judeţe din România. Totuşi, doi dintre aceşti pacienţi sunt în stare gravă, unul la Câmpina şi unul la Ploieşti.

De la începutul epidemiei și până în prezent, au fost confirmați cu noul coronavirus 79 de prahoveni. Dintre aceștia, cinci au decedat, 64 au fost declarați vindecați și externați, iar zece se află internați. Doi dintre ei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești (un pacient) și cea a Spitalului Municipal Câmpina (un pacient), unde sunt ventilați mecanic.

La nivelul județului Prahova, în data de 17 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 117 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 11 persoane și au intrat alte zece. În carantină instituționalizată se află 260 persoane. 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Image
Image