fbpx

COMUNICAT DE PRESĂ | “Eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale - Lot 2”

COMUNICAT DE PRESĂ | “Eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale - Lot 2”

Image
Image

 

Buftea, 6 februarie 2023

“Eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale - Lot 2”

Unitatea Administrativ Teritorială oraş Buftea anunță finalizarea implementării proiectului “Eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale - Lot 2”, cod MySMIS 131679. Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul a avut o valoare totală eligibila de 8.007.694,32 lei, din care finanțare nerambursabilă (FEDR) 3.843.693,27 lei și 960.923,32 lei din bugetul național. Executia lucrarilor s-a derulat pe o perioada de 22 de luni, prin care au fost reabilitate energetic un numar de 8 blocuri în orasul Buftea, județul Ilfov.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea eficienței energetice a 8 blocuri de locuințe din orașul Buftea, Județul Ilfov în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020 prin diverse măsuri de reabilitare termică, contribuind astfel la creșterea calității vieții cetățenilor, consum redus de energie, limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, creșterea/menținerea ratei de ocupare a forței de muncă și dezvoltarea economiei locale.

Rezultatele implementării proiectului:

  1. Reducerea gazelor cu efect de seră: scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră, valoare 11 t CO2
  2. Eficiență energetică: Numărul de gospodării cu clasificare mai bună a consumului de energie: 280

Impactul investitiei la nivelul localitatii constă în:

  • îmbunătățirea eficienței energetice pentru un număr de 8 blocuri de locuințe din orașul Buftea, Județul Ilfov, obținându-se o economie anuale de energie de aproximativ 50% în medie pe parcursul a 12 luni.
  • Îmbunătățirea stării infrastructurii aferente blocurilor de locuințe din orașul Buftea, Județul Ilfov, prin lucrări de reabilitare a fațadelor clădirilor (parte opacă și parte vitrată), a căilor de acces, a instalațiilor electrice și amenajari exterioare.

Contact: Doamna Oprea Magdalena Cristina, manager proiect; Tel: 0318241231/0318241238; E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Oraşul Buftea, Str. Mihai Eminescu nr. 1, județul Ilfov, cod poştal 070000, România www.primariabuftea.ro

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.