COMUNICAT DE PRESĂ: „Fără plastic, e fantastic!” – Episodul I

Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZPH) s-a alăturat demersului „Plastic Free July”
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ploiești, 15.07.2021. Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZPH) s-a alăturat demersului „Plastic Free July”, ce reprezintă un concept internațional despre conștientizare, schimbare și mobilizare a comunității, în direcția protecției mediului de efectele plasticului, prin lansarea campaniei „Fără plastic, e fantastic!”.

Este o provocare mondială desfășurată în fiecare an, care are scopul de a ne face să regândim obiceiurile noastre de consum. Deoarece suntem militanți ai apărării mediului, la începutul lunii iulie, am lansat campania: „Fără plastic, e fantastic!”, ce are viziunea în care apele, străzile și comunitățile vor deveni mai curate și filozofia ce se bazează pe faptul că o mică schimbare, multiplicată de multe ori, va duce la o diferență enormă în societate și economie.

Campania desfășurată de ESZPH are rol de conștientizare sporită asupra consumului abuziv de plastic și încurajarea comunității la schimbare. Aceasta este menită să îndemne oamenii să renunțe la produsele din plastic din viața lor măcar timp de o lună și să găsească alternative pentru fiecare dintre ele, astfel încât la finalul lunii iulie, să formeze obiceiuri noi de consum. Un produs din plastic ne poate fi util timp de câteva minute, cu consecința de a aștepta apoi zeci sau sute de ani să se descompună.

Nu este neștiut faptul că plasticul contribuie la încălzirea globală, iar poluarea aerului distrugere viețile marine și habitatele naturale. Din studiul și informațiile adunate, am identificat o trăsătură comună în care specialiștii vin cu un îndemn – acela de a refuză plasticul de unică folosință, de a reduce consumul de plastic, de a folosi produsele pe care le deținem deja, de a reutiliza produsele stricate și în final, de a recicla plasticul, conform tipului lui.

În primul episod al campaniei „Fără plastic, e fantastic!”, se urmărește familiarizarea și conștientizarea populației cu privire la tipurile de plastic și la fluxul colectării lor, la ciclul de viață al produselor din plastic, la cei 3 R – Reduce, Refolosește, Reciclează și la noile norme UE.

Noile măsuri fac referire la interzicerea sau restricționarea comercializării produselor din plastic, conform deciziei Parlamentului European, care, acum 2 ani, a adoptat Directiva (UE) 2019/904 („Directiva de plastic”) privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului. Începând cu 3 iulie, ar trebui interzise produsele de plastic de unică folosință și unelte de pescuit ce poluează apele și mările.

În timp ce se începe aplicarea normelor și se încearcă tranziția, amintim că fiecare dintre noi poate contribui individual la reducerea consumului de plastic. Următorul episod al campaniei „Fără plastic, e fantastic!”  va prezenta alternative pentru produsele de plastic folosite des și exemple de obiceiuri nou întreprinse de alții.

“Fără plastic, e fantastic!” este campania derulată de Exploatare Sistem Zonal Prahova, în perioada 1 iulie – 31 iulie și cuprinde diseminarea informațiilor și educarea, care stă la baza conștientizării că doar prin eforturi și schimbări comune, ce încep la nivel individual, resursele naturale vor fi protejate.

Împreună facem diferența!

**Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Image
Image