COMUNICAT DE PRESĂ | „PNRR: Fonduri pentru România modernă şi reformată” | UAT COMUNA BĂLȚEȘTI

COMUNICAT DE PRESĂ | „PNRR: Fonduri pentru România modernă şi reformată” | UAT COMUNA BĂLȚEȘTI
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

UAT COMUNA BĂLȚEȘTI a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului ”Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) în comuna Bălțești, județ Prahova” cod proiect C10-I1.2-455, depus în cadrul PNRR/2022/C10/I.1.2, PNRR/2022/C10/I.1.3, Runda 1–Apel comun destinat unităților administrativ teritoriale și subdiviziunilor municipiului București de pe tot teritoriul României având ca obiectiv transformarea durabilă urbană și rurală prin utilizarea soluțiilor verzi.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10: Fondul local, în cadrul Investiției I.1. Fondul Local – Investiția I.1.2 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) și I.1.3 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde-puncte de reîncărcare vehicule electrice.

Valoare totală a contractului de finanțare este de 2.195.407,53 lei, din care valoarea eligibila din PNRR este 1.844.880,28 lei și valoarea TVA aferenta cheltuielilor eligibile din PNRR este 350.527,25 lei.

Obiectivele generale ale proiectului sunt asigurarea infrastructurii pentru transportul verde-ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local), respectiv implementarea infrastructurii TIC și ITS și amplasarea a doua stații (4 puncte) de reîncărcare pentru mașini electrice în comuna Băltești, Județul Prahova.

Obiectivele specifice ale investiției:

  • eficientizarea proceselor birocratice instituționale;
  • reformarea și digitalizarea autorității publice locale și a unităților de învățământ;
  • digitalizarea interacțiunii cu cetățenii și cu mediul de afaceri;
  • îmbunătățirea fluxurilor interne, implementarea unor sisteme informatice integrate;
  • reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi prin dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice și hybrid

Beneficiarii investiției, prin acest nou proiect, sunt locuitorii comunei Băltești, Județul Prahova.

Durata proiectului este de 38 de luni, perioada de implementare a acestuia realizându-se în intervalul februarie 2023 - mai 2026.

Date de contact beneficiar: PRIMARIA COMUNA BĂLȚEȘTI

C.I.F.: 2844294, Strada Principala nr. 23, Județul Prahova, cod poștal 107045, România Tel.: 0244 219486; email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului România

”PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”

https://mfe.gov.ro/pnrr/                                      https://www.facebook.com/PNRROficial/

Image
Image