COMUNICAT DE PRESĂ: 5 iunie - Ziua Mondială a Mediului Înconjurător

COMUNICAT DE PRESĂ: 5 iunie - Ziua Mondială a Mediului Înconjurător
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ploiești, 4 iunie 2021. Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZPH) marchează alături de întreaga lume, Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, ce se sărbătorește în data de 5 iunie. Cu acest prilej, societatea dorește să tragă un semnal de alarmă, să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător și să reafirme preocuparea lor pentru conservarea şi îmbunătăţirea mediului.

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător este marcată încă din anul 1974 de Organizația Națiunilor Unite (ONU), pentru a face un apel de conștientizare a importanței respectării mediului înconjurător, dar și de a lua măsurile necesare pentru a-l proteja. Anual se organizează un eveniment însemnat, găzduit de o țară diferită de la an la an, unde au loc activități axate pe o temă anume. În 2021, Ziua Mondială a Mediului Înconjurător are loc în Pakistan, iar tema aleasă este "Restaurarea Ecosistemelor".

Ecosistemele sunt rețeaua vieții pe Pământ. Un ecosistem cuprinde toate organismele vii și interacțiunile dintre ele și împrejurimile lor într-un loc dat. Astfel, ecosistemele există la toate scările și oferă beneficii neprețuite. Unul din factorii de mediu cei mai importanți este apa.  Multe dintre problemele de mediu sunt conectate între ele, cum ar fi schimbările climatice și degradarea ecosistemului, care sunt în strânsă legătură sau uneori cauze directe ale poluării apelor. Poluarea poate apărea în mai multe moduri, de la gunoi neglijat, la scurgeri de substanțe chimice, ceea ce face ca apa să devină toxică pentru consum și utilitate, fie pentru habitat.

Pentru că Exploatare Sistem Zonal Prahova este principalul producător de apă potabilă, iar unul din principiile de bază în desfășurarea activităților îl reprezintă contribuția activă la protecția mediului, promovarea acțiunilor proactive pentru prevenirea poluării mediului, bazate pe filozofia dezvoltării afacerii în armonie cu acesta, societatea işi gestionează responsabilităţile de mediu într-un mod sistematic:

 • folosirea tehnologiilor performante pentru captarea, tratarea, înmagazinarea și transportul apei conforme cu cerințele de protecție a mediului
 • controlul strict de substanțe periculoase
 • colectarea selectivă a deșeurilor
 • eliminarea sau reciclarea deșeurilor cu ajutorul firmelor specializate
 • colectarea deșeurilor din zonele de protecție sanitară
 • implementarea programelor de prevenire și reducere a deșeurilor generate
 • efectuarea de simulări periodice pentru situații de urgență
 • aplicarea programelor de protecția mediului pentru sediul societății și pentru sistemele hidrotehnice
 • monitorizarea emisiilor de clor
 • aderarea la campania “Vinerea Verde”
 • aderarea la campania europeană de înlocuire a plasticului (PET)

Societatea Exploatare Sistem Zonal Prahova subliniază că în fiecare zi trebuie să purtăm responsabilitate și respect mediului, însă cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător, putem să conștientizăm și mai mult importanța unui comportament eco-responsabil în propriul stil de viață, pentru a ne bucura sănătoși de un mediu curat.

**Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Image