COMUNICAT DE PRESĂ: 50 DE ANI DE S.T.A. VOILA

COMUNICAT DE PRESĂ: 50 DE ANI DE S.T.A. VOILA
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ploiești, 06 aprilie 2021.

Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZPH) marchează împlinirea a 50 de ani de la darea în folosință a Barajului Paltinu și totodată, a întregului Sistem Hidrotehnic Voila, ce îl deservește.

Parte componentă a societății Exploatare Sistem Zonal Prahova, Sistemul Hidrotehnic Voila, numit inițial Paltinu, cuprinde și Stația de Tratare a Apei Voila, ce alimentează zilnic viețile consumatorilor de apă potabilă și industrială din zonele Câmpina, Ploiești și o bună parte din nordul județului.

Barajul Paltinu, a cărei denumire vine de la unul dintre pâraiele care alimentează lacul de acumulare, este o construcție monumentală pentru începuturile anilor ‘70, un edificiu care impresionează și astăzi prin dimensiunile sale. Lucrările de construcție au durat cinci ani. Ansamblul hidrotehnic de pe râul Doftana a fost dat în funcțiune în anul 1971, iar în intervalul 1976 – 1982, au fost executate mai multe consolidări absolut necesare, deoarece, în timpul primei umpleri a lacului, s-au constatat infiltrații de apă pe sub soclul barajului, cauzate însă nu de o deficiență a construcției, ci de structura rocilor de sub baza peretelui barajului, zonă în care fusese injectat laptele de ciment. Cu o înălţime de 108 metri (deasupra fundaţiei), barajul are o lungime totală a coronamentului de 455 metri. Astăzi, el susţine o acumulare de aproximativ 55 milioane metri cubi de apă.

Exploatare Sistem Zonal Prahova o pune în lumină cu această ocazie pe doamna inginer Mihaela Mihăilescu, o femeie de succes, ce are o experiență de peste 29 de ani în captarea, tratarea și distribuția apei. Face parte din colectivul societății încă de la înființare și în prezent ocupă funcția de Șef Sistem Hidrotehnic Voila.

Mihaela Mihăilescu ne-a povestit în cadrul unui interviu despre responsabilitățile pe care le presupune funcția, întâmplările și provocările întâlnite în anii ce au trecut, cum a fost modificat și îmbunătățit procesul de tratare al apei și nu în ultimul rând, un mesaj care ar trebui să ajungă la toți cititorii. Dacă v-am stârnit curiozitatea, vă invităm să parcurgeți acest interviu AICI.

Exploatare Sistem Zonal Prahova se mândrește cu aptitudinile profesionale și performanțele angajaților și se bucură de profesionalismul fiecărei persoane în parte, care face posibilă producerea unei ape de calitate pentru cetățeni.

***

Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale. Societatea colaborează cu Administrația Națională „Apele Române”, ca autoritate centrală și acționar unic, precum și cu deținătorii de lucrări construite pe ape sau în legatură cu apa, cu furnizorii, beneficiarii, instituțiile economico-financiare și de control.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

 

Image
Image