COMUNICAT DE PRESĂ: ESZ Prahova reface rizberma la Barajul Voila

COMUNICAT DE PRESĂ: ESZ Prahova reface rizberma la Barajul Voila
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ploiești, 30.12.2021. Exploatare Sistem Zonal Prahova execută lucrarea de refacere rizbermă cu anrocamente, la Barajul Voila.

Angajații Exploatare Sistem Zonal Prahova, membri ai echipei Sistemului Hidrotehnic Voila, coordonează lucrarea de refacere rizbermă cu utilaje terasiere, pentru realizarea stabilității barajului și evitarea eroziunii albiei în aval de baraj.  

Rizberma reprezintă un element de construcție care protejează fundațiile unei lucrări hidrotehnice. Altfel spus, este un element de construcție al unor baraje, care împiedică eroziunea albiei de către apa care iese din disipatorul de energie.

Rizberma are de asemenea rol în diminuarea forței apei. Aceasta dimensionează curentul de apă la o viteză sporită, în special în zonele laterale. Pentru legătura barajului cu patul râului, de multe ori se folosește o rizberma realizată din blocuri de piatră și beton, pe o lungime care poate atinge 10 - 20 metri. În cazul acestei lucrări de la Barajul Voila, angajații de la Sistemul Hidrotehnic Voila au reașezat și refăcut anrocamentele, adică au fost puse blocuri de piatră ce au rol în stabilizarea albiei pentru exploatarea în siguranță a barajului.

Reprezentanții Exploatare Sistem Zonal Prahova execută lucrări în beneficiul cetățenilor, vizând asigurarea calității apei, prin întreținerea cursurilor de apă şi asigurarea volumelor contractate, sub controlul permanent al tuturor parametrilor de calitate ceruți de legislația în vigoare.

 {cwgallery}

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image