COMUNICAT DE PRESĂ | Exploatare Sistem Zonal Prahova: Despre lucrările de igienizare

COMUNICAT DE PRESĂ | Exploatare Sistem Zonal Prahova: Despre lucrările de igienizare
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ploiești, 17.11.2021. Exploatare Sistem Zonal Prahova este principalul producător de apă potabilă pentru județul Prahova. 84% din apa potabilă este distribuită populației, prin operatori zonali. În acest context, societatea dorește să sublinieze importanța procesului de igienizare pentru obținerea unei calități bune a apei potabile.        

Industria apei se confruntă cu provocări: de o parte sunt consumatorii, care așteaptă servicii la standarde ridicate, iar de cealaltă parte, organismele de reglementare, care impun îmbunătățirea constantă a calității.

Pentru a asigura o apă potabilă cât mai curată pentru consum, societatea Exploatare Sistem Zonal Prahova efectuează periodic operațiuni de spălare și igienizare a decantoarelor și rezervoarelor de apă potabilă.
Curățenia și dezinfecția sunt cele două componente de bază pentru menținerea unor spații igienizate, perfect sigure pentru beneficiari. Chiar daca spațiile sunt extrem de organizate și curățate la suprafață, igienizarea în profunzime implică utilizarea metodelor și substanțelor profesionale, pentru îndepărtarea optimă a bacteriilor și germenilor. Oricare ar fi spațiul vizat, igiena corectă presupune respectarea unui program de curățenie, precum și efectuarea periodică a lucrărilor de dezinfecție profesională, astfel acest lucru previne depunerea sedimentelor și dezvoltarea bacteriilor, microbilor sau a algelor.

Procedeul de igienizare include și eliminarea sedimentelor depuse, spălarea cu jet de înaltă presiune, aplicarea unei soluții de curățare de înaltă eficiență și clătirea. Daca vorbim despre dezinfecție, acesta este un proces mai amplu de decontaminare a spațiilor, prin intermediul căruia sunt distrusi germenii și microorganismele patogene de pe obiectele și suprafețele din orice spațiu. Dezinfecția este de două tipuri: de prevenție și de combatere. Dezinfecția de prevenție are scopul de a îndepărta și distruge eventualii microbi și germeni patogeni, în timp ce dezinfecția de combatere este realizată ori de câte ori este nevoie de eliminarea surselor infecțioase sau parazitare.

Prima etapă constă în curățarea și dezinfectarea spațiilor destinate apei, cu un aparat cu presiune. Această curățare nu se face cu substanțe chimice, are loc doar eliminarea murdăriei din bazine cu ajutorul aparatului care curață cu apa sub presiune. A doua etapă cuprinde dezinfectarea pereților bazinelor. Această operațiune are loc cu ajutorul unor substanțe specifice care elimină toate bacteriile și restul microorgasnimelor care există în decantoare și rezervoare. Apoi, spațiul dezinfectat, se va umple cu apa tratată.

Pentru Exploatare Sistem Zonal Prahova, calitatea apei produse și asigurarea volumelor contractate, sub controlul permanent al tuturor parametrilor de calitate ceruți de legislația în vigoare, sunt printre cele mai importante obiective pentru păstrarea și creșterea încrederii clienților.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Biroul de Relații Publice al EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA S.A.

Image