fbpx

Comunicat de presă | Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), cod F-PNRAS-1-2022-0925

Comunicat de presă | Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), cod F-PNRAS-1-2022-0925

Image
Image

Comunicat de presă
,,PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Anunț de începere proiect

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), cod F-PNRAS-1-2022-0925

Școala Gimnazială, comuna Poienarii Burchii, județul Prahova a semnat contractul de finanțare pentru proiectul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) - runda 1,  cu finanțare din Planul Național pentru Redresare și Reziliență aferent Reformei 3. Reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii și  Investiției 4. Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar, din cadrul Componentei C.15 Educație din PNRR.

Obiectivele proiectului: - îmbunătățirea situației la învățătură și a promovabilității cu 5%, prin participarea elevilor la un program de educație remedială și la activități extracurriculare, în următorii 3 ani.

- reducerea riscului de abandon școlar cu 25%, prin integrarea în mediul favorabil învățării a elevilor aparținând grupurilor vulnerabile (68 de elevi), prin participarea acestora până în anul 2025 la programe extrașcolare menite să le crească motivația pentru învățare.

- consolidarea relației elevi - părinți – școală-comunitate locală, prin implicarea până în anul 2025 a cel puțin 30% dintre părinții din grupul-țintă în activități de informare.
- creșterea procentului cu 5% a cadrelor  didactice din unitatea de învățământ care folosesc mijloace de predare – evaluare digitale, în următorii 3 ani.

Valoarea totală a proiectului: 692 463 lei (făra TVA)

Data începerii proiectului: 28. 09. 2022

Data finalizării proiectului: 27. 09. 2025

ŞCOALA GIMNAZIALĂ, COMUNA POIENARII BURCHII,                                                    Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Judeţul PRAHOVA, Tel/fax: 0244486179                                                                        Web: http: www.scoalapoienariiburchii.ro  

*Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană - UrmătoareaGenerațieUE
https://mfe.gov.ro/pnrr/              https://www.facebook.com/PNRROficial/

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.