COMUNICAT DE PRESĂ: ZIUA MONDIALĂ A APEI – 22 MARTIE

COMUNICAT DE PRESĂ: ZIUA MONDIALĂ A APEI – 22 MARTIE
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ploiești, 22 martie 2021. Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZPH) sărbătorește pe data de 22 martie “Ziua Mondială a Apei”, pentru a aminti tuturor cetăţenilor importanţa deosebită pe care o are apa în existenţa, conservarea şi dezvoltarea tuturor organismelor vii.

În fiecare an, pe 22 martie, Ziua Mondială a Apei este marcată la nivel internațional cu scopul de a evidenția importanța apei dulci. Ideea acestei zile internaționale datează din 1992, anul în care a avut loc Conferința Națiunilor Unite privind mediul și dezvoltarea. În același an, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care ziua de 22 martie a fiecărui an a fost declarată Ziua Mondială a Apei, care va fi respectată începând cu 1993.

În 2021, campania Zilei Mondiale a Apei este condusă de grupul ONU-Expert în domeniul apei și al climei, iar tema din acest an este evaluarea apelor. Pentru că nevoile vitale de apă sunt pe măsura populaţiei de aproximativ 7 miliarde de locuitori și pentru că cererea este direct proporțională, nu este de mirare că în ultimii ani s-a manifestat preocuparea de a aborda această problemă la nivel internaţional. În acest an, dincolo de problemele de stabilire a prețurilor, vor mai fi abordate subiecte precum valoarea din punct de vedere social, cultural și de mediu pe care oamenii o acordă apei.

O varietate de evenimente au loc la nivel mondial pentru a marca Ziua Mondială a Apei și pentru a susține gestionarea corectă și durabilă a resurselor de apă. Exploatare Sistem Zonal Prahova celebrează această zi prin prezentarea unui tur virtual la Sistemul Hidrotehnic Voila, în care se observă procesul de tratare pe care apa îl parcurge pentru a deveni consumabilă. Totodată scopul acestui material este de a încuraja un comportament ecologic, de a stimula motivația în vederea protecției apelor, dar și de a susține și promova o atitudine prietenoasă și responsabilă față de mediu.

Exploatare Sistem Zonal Prahova se bucură de prilejul acesta pentru a  evidenţia și rolul pe care îl joacă angajații care îşi desfăşoară activitatea în laboratoarele de calitatea apei, cei care culeg date şi monitorizează cursurile de apă, cei care se îngrijesc de construcţiile hidrotehnice, etc, fără de care livrarea unei ape calitative nu ar fi posibilă.

***

Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale. Societatea colaborează cu Administrația Națională „Apele Române”, ca autoritate centrală și acționar unic, precum și cu deținătorii de lucrări construite pe ape sau în legatură cu apa, cu furnizorii, beneficiarii, instituțiile economico-financiare și de control.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Image
Image