fbpx

200 tone de deşeuri din Germania, destinate unei societăți prahovene, oprite în Portul Constanţa Sud Agigea

200 tone de deşeuri din Germania, destinate unei societăți prahovene, oprite în Portul Constanţa Sud Agigea

Image
Image

Poliţiştii de frontieră au oprit vineri, în Portul Constanţa Sud Agigea, zece containere cu deşeuri din Germania care urmează să fie returnate expeditorului, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Coastă.

Potrivit sursei citate, containerele erau destinate unei societăţi din judeţul Prahova care efectuează activităţi de import.

"În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României. În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa", se arată în comunicatul de presă.

Controlul poliţiştilor de frontieră s-a derulat în cooperare cu lucrători ai Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi cu un reprezentant al Agenţiei FRONTEX.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de acte nereale şi încălcare a regimului deşeurilor.

Sursă foto politiadefrontiera.ro.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.