CORONAVIRUS | În Prahova, numărul oficial de infectaţi e 39, cel neoficial 40, iar 12 persoane s-au vindecat

CORONAVIRUS | În Prahova, numărul oficial de infectaţi e 39, cel neoficial 40, iar 12 persoane s-au vindecat
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, pentru a doua zi la rând, că în Prahova au fost diagnosticate cu noul coronavirus, de la începutul crizei, 39 de persoane. Prefectura susţine, încă de luni, că numărul real este de 40, ceea ce înseamnă că, foarte probabil, un caz s-a "pierdut" pe undeva pe drum, de la Direcţia de Sănătate Publică la Institutul Naţional de Sănătate Publică sau de la INSP la celebrul grup de comunicare din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Nu ne rămâne decât să sperăm că e singurul caz trecut neobservat şi că, în rest, deşi bâlbâielile n-o prea arată, autorităţile au situaţia sub control. E şi o veste bună, de ieri până azi au mai fost declaraţi vindecaţi doi prahoveni.

Oficial sau nu, numărul persoanelor declarate pozitive depine, în mod evident, de numărul de teste efectuate, cu multe voci speculând că e probabil ca numărul real de persoane infectate să fie mult mai mare în toată ţara, doar că mulţi oameni, dacă nu au prezentat simptome, nici nu au făcut testele. O statistică privind testarea e disponibilă doar la nivel centralizat şi arată că, până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 70.097 de teste, iar numărul de confirmări e sub 10%, la 6.879.

Oficial, conform statisticii prezentate marţi la ora 13.00, în Prahova ar fi 39 de persoane infectate cu COVID-19. Tot oficial, potrivit unei precizări transmise luni de Prefectură şi reluate marţi, numărul a ajuns la 40. Nu e neapărat de mirare, în contextul în care au mai existat situaţii, în alte judeţe, când îmbolnăviri sau decese au fost raportate la câteva zile de când fuseseră înregistrate efectiv. Găsiţi statistica naţională aici:

Tot oficial, numărul de prahoveni care s-au vindecat şi au fost externaţi a crescut cu 2, ajungând, marţi, la 12, ceea ce înseamnă că în judeţ mai sunt doar 28 de cazuri active, sau 27, depinde pe cine întrebi.

Image