fbpx

CORONAVIRUS | În Prahova mai rămân internaţi 16 pacienţi cu COVID-19, însă 3 sunt în stare gravă

CORONAVIRUS | În Prahova mai rămân internaţi 16 pacienţi cu COVID-19, însă 3 sunt în stare gravă

Image
Image

Bilanţul oficial transmis marţi de autorităţile prahovene arată că în judeţ au fost confirmate până acum 78 de îmbolnăviri cu noul coronavirus, însă mai rămân de 16 cazuri active. Patru prahoveni infectaţi cu COVID-19 au decedat, însă nu mai puţin de 58 au fost declaraţi vindecaţi până astăzi. O altă veste bună este că, faţă de ziua anterioară, a scăzut atât numărul celor aflaţi în carantină instituţionalizată, cât şi cel al prahovenilor monitorizaţi de DSP în izolare la domiciliu.

În județ, la data de 12 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 85 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 13 persoane și au intrat alte zece, a transmis marţi Prefectura Prahova. În carantină instituționalizată se află 301 persoane. Spre comparaţie, la bilanul anterior erau menţionate 309 persoane. 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului au fost recoltate 2.914 probe în vederea depistării noului coronavirus. 78 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care patru au decedat, 58 au fost declarați vindecați și externați, iar 16 se află internați. Veştile nu sunt, însă, în totalitate bune. Ieri, spre exemplu, erau anunţate 76 de cazuri conformate şi, automat, 14 cazuri active, iar acum numărul de prahoveni infectaţi a crescut. Dintre aceștia, trei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde sunt ventilați mecanic, mai transmite Prefectura.

Amenzi şi dosare penale

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 11 mai, au fost realizate controale la 15 agenți economici din Prahova (13 societăți comerciale, două PFA), au fost legitimate peste 1000 de persoane și oprite în trafic aproape 700 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 290 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 133.000 lei. Dintre acestea, zece au fost pentru fapte de natură economică, 243 au fost pentru contravenții în context, iar 37 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare. 

În urma verificărilor, polițiștii prahoveni au deschis și două dosare de cercetare penală pentru două persoane. Una dintre ele va fi anchetată pentru fals în declarații cu privire la motivul deplasării, iar alta pentru alte infracțiuni săvârșite în context.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.