CORONAVIRUS | Aproape 10% din cazurile noi confirmate în ultimele 24 de ore în ţară au fost în Prahova

CORONAVIRUS | Aproape 10% din cazurile noi confirmate în ultimele 24 de ore în ţară au fost în Prahova
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Judeţul Prahova a ajuns la 1.099 de infectări cu noul coronavirus confirmate oficial de la începutul pandemiei şi până în prezent, conform bilanţului oficial prezentat duminică de Prefectură. Faţă de precedenta raportare apar 71 de cazuri noi, în contextul în care, în ultimele 24 de ore, în toată ţara au fost înregistrate 767. Cu alte cuvinte, într-un singur judeţ s-au înregustrat aproape 10% din totalul cazurilor naţionale, 9,25% dacă vreţi să fim mai precişi. Vestea bună este că nu sunt raportate noi decese.

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 1.099 de persoane. Dintre acestea, 182 au fost declarate vindecate și externate, iar 50 au decedat, arată Prefectura Prahova. Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în secţiile de terapie intensivă de la spitalele din județ unde sunt tratați bolnavi COVID-19 sunt internați 18 pacienți, dintre care nouă sunt intubați.

Potrivit raportării DSP Prahova, dintre persoanele nou confirmate, opt sunt de la o societate de pe raza județului. Ca urmare a acestui lucru, s-a dispus testarea personalului (55 de angajați) și identificarea contacților direcți în vederea recomandării de izolare la domiciliu pentru 14 zile. În privința derulării activității, reprezentanții unității respective urmează să decidă și să comunice DSP soluțiile identificate.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual. Au fost efectuate verificări la 492 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 188 de persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 435 de autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost verificate și 69 de societăți comerciale. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 216 sancțiuni: în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 167 de sancțiuni; conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 49 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților. Valoarea totală a amenzilor a fost de 45640 lei.

Image