fbpx

CORONAVIRUS PRAHOVA. 47 persoane declarate vindecate și externate. Trei persoane în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

CORONAVIRUS PRAHOVA. 47 persoane declarate vindecate și externate. Trei persoane în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Image
Image

La nivelul județului Prahova, în data de 09 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 69 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 12 persoane și au intrat alte cinci. În carantină instituționalizată se află 272 de persoane.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent, au fost confirmați cu noul coronavirus 75 de prahoveni. Dintre aceștia, patru au decedat, 47 au fost declarați vindecați și externați, iar 24 se află internați. Trei dintre ei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde sunt ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 08 mai, au fost realizate controale la 27 de agenți economici din Prahova (16 societăți comerciale, 11 PFA), au fost legitimate peste 1300 de persoane și oprite în trafic aproape 900 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 38.300 lei. Dintre acestea, două au fost pentru fapte de natură economică, 66 au fost pentru contravenții în context, iar 28 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

În continuare Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE - 0800.800.358.

Imagine cu caracter ilustrativ, invitro.md.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.