CORONAVIRUS PRAHOVA | A crescut numărul infectărilor, dar şi cel al pacienţilor în stare critică

CORONAVIRUS PRAHOVA | A crescut numărul infectărilor, dar şi cel al pacienţilor în stare critică
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Bilanţul oficial publicat joi de Prefectura Prahova arată o creştere cu 35 a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus confirmate în judeţ, ducând totalul la 679. Dintre persoanele declarate pozitive, 151 s-au vindecat, cu 5 mai multe decât ieri. Numărul deceselor rămâne la 33, la fel ca la raportarea de miercuri, însă creşte cel al pacienţilor internaţi la terapie intensivă în stare critică. Astfel, sunt nouă persoane conectate la aparate pentru a putea respira, cu două mai multe decât ieri.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 679 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 33 au decedat, iar 151 au fost declarate vindecate și externate, a anunţat Prefectura Prahova în comunicatul oficial de joi. 

În secțiile de terapie intensivă din spitalele din județ unde sunt tratați bolnavi COVID-19 sunt internați 14 pacienți, dintre care nouă sunt ventilați mecanic, mai arată autorităţile.         

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 08 iulie, au fost efectuate verificări la 85 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 354 au fost legitimate, iar 272 de șoferi au fost opriți în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și 48 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 90 de sancțiuni, în valoare de 34840 de lei.

Image