#coronavirus | Prahova a depăşit 1.000 de infectări raportate de la debutul crizei. Sunt aproape 800 de cazuri active

#coronavirus | Prahova a depăşit 1.000 de infectări raportate de la debutul crizei. Sunt aproape 800 de cazuri active
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Bilanţul oficial transmis sâmbătă de Prefectură arată că, de la începutul epidemiei şi până la această dată, la nivelul județului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 1.028 de persoane. Dintre acestea, 179 au fost declarate vindecate și externate, iar 50 au decedat, conform raportării, ceea ce înseamnă că, practic, 799 de cazuri rămân active, dintre care 18 grave. Mai precis, acesta este numărul pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în prezent la secţiile de terapie intensivă din Ploieşti şi Câmpina, a anunţat DSP Prahova. 13 dintre ei sunt intubați.

Faţă de precedenta raportare sunt 35 de cazuri noi.

Potrivit raportării Direcţiei de Sănătate Publică, dintre persoanele nou confirmate, patru sunt de la o unitate comercială. Ca urmare a acestui lucru, s-a dispus testarea personalului din departamentul de unde provin persoanele infectate, dar și suspendarea activității în compartimentul respectiv, pentru o perioadă de 14 zile, și dezinfecția spațiilor.

Ultimele două decese raportate de DSP sunt la paciente cu vârstele de 88, respectiv 77 de ani.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Au fost efectuate verificări la 515 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 232 de persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 145 de autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost verificate și 63 de societăți comerciale. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 123 de sancțiuni:
- în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 73 de sancțiuni;
- conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 50 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților.
Valoarea totală a amenzilor a fost de 64020 lei.

Image