fbpx

CORONAVIRUS PRAHOVA | Doar 9 persoane infectate cu COVID-19 mai sunt internate în spitalele din judeţ

CORONAVIRUS PRAHOVA | Doar 9 persoane infectate cu COVID-19 mai sunt internate în spitalele din judeţ

Image
Image

De la debutul crizei şi până acum, 80 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în Prahova, numărul oficial comunicat luni fiind în creştere faţă de raportarea anterioară, când erau anunţate 79 de cazuri. Totuşi, numărul persoanelor care mai rămân internate a scăzut. Este o veste doar pe jumătate bună, dacă ne gândim că scăderea vine după ce un pacient a fost declarat vindecat în ultimele 24 de ore, dar altul a decedat, după mai multe săptămâni petrecute la terapie intensivă. În momentul de faţă, o singură persoană mai este în stare gravă, intubată la Spitalul Municipal Câmpina.

De la începutul epidemiei și până în prezent, 80 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care șase au decedat, 65 au fost declarați vindecați și externați, iar nouă se află în continuare sub supraveghere medicală în unități din Ploiești și Câmpina. Unul dintre acesta este în stare gravă, fiind internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal Câmpina, a comunicat, luni, DSP Prahova.

În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Prahova, la data de 18 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 113 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 11 și au intrat șapte. În carantină instituționalizată se află 248 persoane.

Până în prezent, DSP Prahova a efectuat 3045 de teste. Săptămâna trecută a fost derulată campania de testare (etapa a II-a) a personalului angajat în centrele sociale destinate îngrijirii persoanelor adulte și vârstnice. Toate cele aproape 800 de probe prelevate în vederea depistării potențialelor infecții cu noul coronavirus au fost negative.  

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

(Foto: CBS 24)

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.