#coronavirus | Prahova e şi de data asta locul 2 pe ţară la infectări. 3 decese şi 96 de cazuri au fost raportate acum

#coronavirus | Prahova e şi de data asta locul 2 pe ţară la infectări. 3 decese şi 96 de cazuri au fost raportate acum
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova 3.153 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 692 sunt raportate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova ca fiind cazuri active. Faţă de precedenta raportare sunt 96 de cazuri noi, judeţul Prahova ocupând şi de data aceasta locul al doilea pe ţară şi fiind depăşit, la fel ca zilele trecute, doar de Capitală. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 120 prahoveni au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost în rândul a trei persoane de sex feminin, cu vârstele de 52,54 și 62 de ani, care prezentau comorbidități.

În numărul de persoane nou confirmate intră și 22 de minori și un adult de la un centru de plasament de pe raza județului. Aici au fost testați toți cei 45 de copii aflați în plasament, 22 au avut rezultate pozitive, 20 negative, iar trei teste sunt in asteptare. Din rândul personalului, au fost testați 52 de angajati, au venit 11 rezultate dintre care unul este pozitiv, celelalte fiind în așteptare. Copiii au vârste între 8-17 ani și au fost duși pentru evaluare la Spitalul Municipal din Câmpina, desemnat spital-suport COVID-19, care are și secție de Pediatrie. În urma investigațiilor medicale, șapte dintre minori au rămas internați, iar alți 15 au revenit în centru, unde vor sta în izolare, fiind monitorizați zilnic de un medic pediatru, a anunţat Prefectura Prahova în bilanţul oficial transmis duminică.

Potrivit ultimelor raportări, în secțiile de terapie intensivă  din spitalele din județ unde sunt tratați bolnavi COVID-19 sunt internați 24 de pacienți, dintre care 16 sunt ventilați.  Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 297 de paturi sunt ocupate. 

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 439 de decizii de izolare și 2611 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 16701 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual. Au fost efectuate verificări la 1733 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1003 de persoane, 481 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 161 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 114 sancțiuni (11 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 101 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020, două pentru fapte de natură economică). Valoarea totală a amenzilor a fost de 5900 lei.

Image