fbpx

CORONAVIRUS PRAHOVA | Numărul infectărilor şi vindecărilor rămâne la fel ca ieri, a scăzut în schimb cel al prahovenilor izolaţi la domiciliu

CORONAVIRUS PRAHOVA | Numărul infectărilor şi vindecărilor rămâne la fel ca ieri, a scăzut în schimb cel al prahovenilor izolaţi la domiciliu

Image
Image

La nivelul județului Prahova, în data de 07 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 946 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub această măsură și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 130 persoane și au intrat alte 40. În carantină instituționalizată se află 36 de  persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, dintre cele 120 de persoane confirmare cu noul coronavirus, șase au decedat, 77 au fost declarate vindecate și externate. La secțiile de Terapie Intensivă se află două persoane confirmate cu COVID-19. Ambele sunt în stare gravă, fiind ventilate mecanic. 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 06 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost legitimate 132 de persoane și oprite în trafic 60 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la peste 1000 de persoane dintre cele care se aflau  în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 56 de sancțiuni (48 au fost applicate pentru încălcări ale Legii nr.61/1991, iar alte opt pentru fapte ilicite de natură economică), în valoare de 49.000 lei.

Tot în urma verificărilor de ieri, oamenii legii au întocmit și un dosar de cercetare penală pentru o persoană ca urmare a încălcării prevederilor art. 352 privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.