CORONAVIRUS PRAHOVA | Peste 280 de oameni au intrat în izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS PRAHOVA | Peste 280 de oameni au intrat în izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Bilanţul oficial transmis miercuri de autorităţile din Prahova arată că, în ultimele 24 de ore, şase persoane au ieşit din sub monitorizarea Direcţiei de Sănătate Publică, după expirarea perioadei de 14 zile, în timp ce 281 au intrat. Aceştia sunt, practic, prahovenii care pe timpul stării de urgenţă ar fi intrat în carantină instituţionalizată şi care acum sunt plasaţi în izolare la domiciliu. În momentul de faţă, conform aceluiaşi bilanţ, 498 de persoane se află în izolare sub monitorizarea DSP Prahova, iar 209 încă aşteaptă să iasă din centrele de carantină în care intraseră înainte de relaxarea restricţiilor.

Dintre prahovenii confirmați cu noul coronavirus, 83 la număr conform raportării naţionale, șase au decedat, iar 65 au fost declarați vindecați și externați. În prezent, în Prahova, la terapie intensivă se află un singur pacient cu COVID-19. Acesta este ventilat mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici. Astfel, pe parcursul zilei de 19 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost controlate șase societăți comerciale, au fost legitimate aproape 400 de persoane și oprite în trafic aproape 300 de autoturisme. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 184 de sancțiuni, în valoare de aproape 111.000 lei, potrivit informării oficiale. Aici se observă, totuşi, o discrepanţă faţă de raportarea Grupului de Comunicare Strategică, în care se făcea vorbire despre 127 de amenzi date în baza Legii 55/2020, ceea ce înseamnă că raportarea din Prahova include, în mod evident, şi contravenţii contstatate în baza altor acte normative.

Image