Din această primăvară, autoritățile INTERZIC camparea pe Valea Cerbului, la Bușteni

Din această primăvară, autoritățile INTERZIC camparea pe Valea Cerbului, la Bușteni
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Campingul de la Bușteni, aflat pe Valea Cerbului, pe traseul spre Cabana Gura Diham, devine istorie. Printr-o hotărâre de Consiliul Local, autoritățile vor interzice, din această primăvară, aici, camparea și instalarea rulotelor.

Viceprimarul stațiunii, Nae Savel, susține că decizia a fost luată din cauza vizitelor dese ale urșilor gunoieri, pentru că este necesară igienizarea zonei de camping, care face parte din Parcul Natural Bucegi, dar pentru încurajarea unui turism civilizat. ”În primul rând, vorbim despre impactul urs-om. Atâta vreme cât Ministerul Mediului nu intervine pentru relocarea urşilor măcar, nu zic de lichidarea lor, există riscuri pentru că animalul devine agresiv când nu te aştepţi. De ce? Pentru că şi noi suntem foarte agresivi. Mergem extraordinar de aproape faţă de el să-l filmăm, să-l fotografiem. În al doilea rând, este vorba şi despre impactul cu mediu. Până la urmă, acolo este Sit Natura 2000, un parc natural, iar gunoiul e gunoi, cât ne-am abţine să nu-l producem, el tot rezultă. În plus, mai erau probleme legate şi de toaletele ecologice, iar curăţarea, vidanjarea, închirierea erau suportate de administraţia publică”, a explicat viceprimarul oraşului Buşteni, pentru Adevarul.

Hotărârea care prevede interzicerea campării pe Valea Cerbului a fost adoptată în luna ianuarie de Consiliul Local, însă ea nu a fost publicată nici până acum pe site-ul Primăriei Bușteni. Campingul este unul dintre cele mai cunoscute din România. Anual, erau zeci de turiști care se mutau, pur și simplu, aici, pe durata verii. Mulți alții petreceau pe Valea Cerbului de la câteva zile la săptămâni întregi. ”Ei s-au împroprietărit mai rău decât a făcut-o Cuza, fără să mai întrebe pe cineva din administraţie. Să ne întrebe şi pe noi, unde ar putea să campeze sau cât timp am putea campa sau ce suprafaţă ne-aţi putea da pentru o rulotă. Nu era rău, ideea e că dintr-un loc civilizat a ajuns un loc mai puţin civilizat. Unii rămâneau acolo şi câte şase luni”, a mai argumentat viceprimarul stațiunii, citat de Adevarul.

În noiembrie 2018, conducerea CJ Prahova anunța încheierea modernizării drumului care face legătura între orașul Bușteni și stațiunea Gura Diham, șosea care străbate exact zona campingului. "Având în vedere zona de munte a județului Prahova și potențialul turistic ridicat al acesteia, am considerat oportună modernizarea drumului DC 132, din localitatea Bușteni, prin turnarea unor straturi de îmbrăcăminte bituminoasă ușoară. Acest drum face legătura între DN 1- strada Nestor Ureche – Cabana Gura Diham (4 km); zona este tranzitată de un număr foarte mare de turiști, iar drumul menționat anterior devenise aproape impracticabil, fiind un drum pietruit. Voi continua să dezvolt infrastructura rutieră la nivelul județului Prahova, deoarece aceasta este esenţială pentru comunitate, pentru prahoveni, dar şi pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în regiune", scria, atunci, Bogdan Toader pe pagina sa de Facebook.

Image