fbpx

Din cele 16461 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2, care au ajuns până acum în județul Prahova, 14171 au fost consumate

Din cele 16461 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2, care au ajuns până acum în județul Prahova, 14171 au fost consumate

Image
Image

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până la data de 23 ianuarie 2021, în județul Prahova au ajuns 16461 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2. Dintre acestea, 14171 au fost consumate (ora raportării – 13.00), alte 2279 fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar și beneficiarilor care s-au înscris în etapa a doua a acestei campanii. În ultimele 24 de ore a fost raportată o doză pierdută. În total, numărul acestor doze care n-au putut fi administrate la centrele din județul nostru, se ridică la 11.

De la debutul vaccinării (31 decembrie 2020) și până în prezent au fost înregistrate opt reacții de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech. Ultimele două dintre ele au fost înregistrate la un centru din Ploiești și la unul din Vălenii de Munte, manifestate sub formă de astenie, cefalee, dureri locale și înroșirea locului injectării. Cele două persoane au fost ținute sub observație și sunt în afara oricărui pericol.

Vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită!

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

De asemenea, toate informațiile despre campania de imunizare împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Imagine cu caracter ilustrativ, europafm.ro.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.