Doi bătrâni infectaţi cu COVID-19 au murit joi în Prahova! La ATI sunt 21 de pacienţi

Doi bătrâni infectaţi cu COVID-19 au murit joi în Prahova! La ATI sunt 21 de pacienţi
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 993 de persoane. Dintre acestea, 176 au fost declarate vindecate și externate, iar 48 au decedat.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în secțiile de terapie intensivă de la spitalele din județ care tratează bolnavi de COVID-19 sunt internați 21 pacienți, dintre care 18 sunt intubați.

În ultimele 24 de ore, conform DSP, au fost înregistrate încă două decese. Este vorba despre o femeie de 79 ani, care fusese internată în data de 14 iulie, decedată pe 16, care suferea şi de boală pulmonară cronică, diabet zaharat tip II şi insuficiență renală, respectiv un bărbat de 76 ani, internat în 09.07, decedat în 16.07, cunoscut şi cu boală cardiacă ischemică, diabet zaharat tip II, HTA, insuficiență renală.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual, a mai anunţat Prefectura Prahova în bilanţul oficial de vineri. Au fost efectuate verificări la 412 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 329 persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 261 autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost controlate și 51 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 102 de sancțiuni:

- în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 62 de sancțiuni;

- conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 35 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților;

- au fost aplicate 5 sancțiuni pentru fapte de natură economică în contextul epidemiei de coronavirus .

Valoarea totală a amenzilor a fost de 32800 lei.

Image
Image