fbpx

Un primar ales în Prahova a fost invalidat de instanţă

Un primar ales în Prahova a fost invalidat de instanţă

Image
Image

Condamnat penal anul trecut, demis şi ulterior reales, la localele din 27 septembrie, primarul comunei prahovene Şotrile nu îşi va putea prelua noul mandat. Alegerea lui Bogdan Davidescu a fost invalidată de către instanţă. Măsura nu este definitivă.

Bogdan Davidescu a fost în centrul unui scandal, în momentul în care a fost acuzat că a avut o relaţie sexuală cu o minoră din comună. Ba, mai mult, fata a reclamat că acesta ar fi ameninţat-o că va face publice imagini deocheate cu ea dacă îl părăseşte. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor, primarul a fost trimis în judecată, iar în toamna lui 2019 a primit condamnarea penală, până la urmă pentru un singur cap de acuzare, cel de pornografie infantilă. Cu alte cuvinte, n-a contat că a făcut sex cu o minoră şi că a ameninţat-o, sau cel puţin nu s-a demonstrat în instanţă, problema a fost că avea poze cu ea dezbrăcată. După condamnare, edilul a fost exclus din PSD, mai mult sau mai puţin de faţadă, iar la scurt timp şi-a pierdut şi mandatul. La alegerile de acum, a candidat din nou, din postura de independent, fără ca fostul său partid să propună un candidat în localitate, şi a reuşit să câştige cu peste 40%. Mai departe, conform legii, rezultatele alegerilor trebuie validate de instanţa de judecată.

În această săptămână, analizând cazul, Judecătoria Câmpina a decis invalidarea alegerii lui Bogdan Davidescu în funcţia de primar al comunei Şotrile. Motivarea sentinţei nu este publicată, însă, potrivit unor surse din mediul politic, decizia se leagă de condamnarea penală primită anul trecut de politician. Sentinţa poate fi contestată la Tribunalul Prahova. Părerile sunt împărţite, mai mulţi oameni care au analizat speţa aşteptându-se ca decizia să fie menţinută şi după apel, dar sunt şi câţiva care spun că dacă ar fi fost un impediment atunci Davidescu nu ar fi fost lăsat de la bun început să candideze. În scenariul în care invalidarea va deveni oficială, atunci va fi nevoie de organizarea unor noi alegeri în comună pentru funcţia de primar. Până la acel moment, Consiliul Local nou constituit va alege un viceprimar, din rândul consilierilor, iar acesta va prelua automat atribuţiile primarului.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.