Exploatare Sistem Zonal Prahova | IMPORTANTE LUCRĂRI DE ÎNTREȚINERE LA SISTEMUL HIDROTEHNIC VOILA

Exploatare Sistem Zonal Prahova   VOILA
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ploiești, 16 noiembrie 2023

Specialiștii Exploatare Sistem Zonal Prahova din cadrul Sistemului Hidrotehnic Voila au executat pe parcursul lunilor de toamnă importante lucrări de întreținere și reabilitare, menite să asigure producerea apei potabile la cele mai înalte standarde. 

În vederea obținerii unei eficiențe crescute pe fluxul de tratare a apei brute și livrarea unei ape potabile și industriale de calitate, au fost executate lucrări de spălare și dezinfecție a decantoarelor radiale pe linia potabilă, precum și e celor suspensionale  pe linia industrială.

Totodată, pentru exploatarea în condiții optime a Prizei de apă Brebu, care asigură alimentarea Bazinului de Apă Curată Lunca Mare, s-au executat lucrări de spălare a deznisipatoarelor, deblocarea de aluviuni depuse în camera de încărcare a prizei, mentenanță la instalațiile hidromecanice, precum și reabilitarea tablourilor electrice de alimentare. De asemenea, angajații societății au întreținut cu succes și mecanismele de acționare a batardourilor pentru priza inferioară a barajului Voila.

În ceea ce privește avariile pe conducta de aducțiune care face legătura cu Bazinul de Apă Curată Lunca Mare și microhidrocentrala MHC Voila, acestea au fost remediate în cel mai scurt timp posibil, partenerii și populația fiind anunțați din timp în vederea asigurării unei rezerve de apă pentru aproximativ 48 de ore.

Stația de Tratare Apa Voila a fost construită între anii 1970-1978, având drept scop alimentarea cu apa potabilă a orașelor Câmpina, Ploiești și a localităților învecinate, precum și pentru alimentarea cu apă industrială a platformelor Brazi și Teleajen. Stația este alimentată cu apă de suprafață provenită din acumularea Paltinu, prin intermediul a doua prize de apă aflate în albia râului Doftana, aval de baraj.

***Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru 84 % din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale. Societatea colaborează cu Administrația Națională „Apele Române”, ca autoritate centrală și acționar unic, precum și cu deținătorii de lucrări construite pe ape sau în legatură cu apa, cu furnizorii, beneficiarii, instituțiile economico-financiare și de control. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Image