FOTO | Băile minerale din Telega rămân în paragină, în aşteptarea unei soluţii a instanţei de judecată

baile minerale telega paragina
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Băile Minerale Telega rămân închise şi au ajuns în paragină, în timp ce Primăria, care a reintrat în posesia lor de câţiva ani, se judecă acum cu firma care a cumpărat o parte din construcţiile de aici, de la fostul concesionar, intrat între timp în faliment.

Ziare.com a publicat la începutul acestei luni un amplu fotoreortaj de aici, arătând că lacul care are una dintre cele mai mari concentraţii de sare din lume rămâne închis şi în acest sezon estival, în timp ce multe dintre construcţiile din lemn realizate pe marginea lui au început să se dărâme. Degradarea începuse să fie vizibilă încă din perioada în care Băile Minerale erau deschise, senzaţia în ultimii ani fiind că multe dintre structurile din lemn mai erau ţinute în picioare doar datorită unor improvizaţii. Într-un final, societatea care concesionase complexul a intrat în procedura de faliment, iar o parte din bunurile sale a fost scoasă la licitaţie şi achiziţionată de o asociaţie despre care presa centrală a scris că a fost controlată de fostul patron al Hexi Pharma iar ulterior, după moartea acestuia, a intrat sub controlul socrilor.

Conducerea Primăriei spune că există potenţiali investitori interesaţi să reamenajeze zona, însă lucrurile rămân blocate, câtă vreme terenul nu este liber de sarcini. "La băi e ca după război. Nu există nicio şansă să deschidem în acest an nimic. Primăria Telega este acum într-un litigiu cu două societăţi. Pe de o parte cu Oaky SRL, care administra lacul, şi pe de alta cu Hexipharma, care a cumpărat de la ANAF construcţiile din lemn şi cu care ne judecăm să lase terenul liber de sarcini. Noi avem mai multe adrese înregistrate la Primărie din partea unor investitori, dar din moment ce terenul nu este liber de sarcini suntem cu mâinile legate. Acolo este nevoie de cineva potent financiar, noi nu am putea să administrăm complexul pentru că nu avem banii necesari. Ar trebui ca acest contract să fie în avantajul concesionarului, dar şi al Primăriei, nu aşa ca până acum. Noi luam redevenţă 400 de lei pe an", a explicat Constantin Brezeanu, primarul comunei Telega, citat de ziare.com.

Image