FOTO | Gospodării şi drumuri afectate de alunecările de teren reactivate în Prahova

FOTO | Gospodării şi drumuri afectate de alunecările de teren reactivate în Prahova
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Din cauza precipitațiilor abundete și a fenomenului de îngheț-dezgheț, pământul a luat-o la vale în mai multe localităţi din Prahova, generând pagube serioase la nivelul infrastructurii rutiere şi punând în pericol unele gospodării.

Prefectura Prahova a transmis miercuri un comunicat în care detaliază problemele constatate recent, anunţând totodată că prefectul Cristian Ionescu a făcut verificări pe teren în Lapoș, Salcia, Iordăcheanu și Gornet-Cricov. "La Iordăcheanu, într-una dintre zonele afectate de alunecări, o gospodărie este în pericol fiind situată la mai puțin de doi metri de locul surpării. Alunecările au afectat și alte două drumuri comunale din U.A.T-ul amintit. Situații similare sunt și în comuna Gornet-Cricov", a anunţat Prefectura Prahova.

Drum judeţean blocat complet

"În comuna Lapoș, DJ 235 a fost cel mai afectat de materialele căzute de pe versantul dealului din zona zidului de sprijin, dar și de o surpare pe o lungime de aproximativ 30 metri și o lățime de aproape 3 metri. Din această cauză, circulația se desfășoară aici doar pe jumătate de bandă. Și DJ 234 dintre Sângeru și Salcia a fost avariat din cauze similare. Nu mai pote fi tranzitat, momentan, de niciun mijloc de transport, iar localnicii din Salcia nu mai au nicio cale de acces directă spre județul Buzău, cu care se învecinează", a detaliat instituţia, în comunicatul publicat miercuri.

"De la constatarea pagubelor și până în prezent, în unele zone afectate au fost deja demarate lucrări pentru stoparea surpărilor și pregătirea reabilitării drumurilor distruse. De asemenea, prefectul Cristian Ionescu le-a solicitat autorităților locale să monitorizeze permanent acele familii care-și au gospodăriile în vecinătatea locurilor afectate pentru a fi lua măsuri de urgență dacă situația o va impune. Astfel de vizite care au ca scop principal identificarea unor soluții urmează să fie efectuate de prefectul județului și în alte zone afectate de calamitățile naturale", a mai transmis Prefectura Prahova.

✏️❗Prefectul județului Prahova, domnul Cristian Ionescu, a verificat pe parcursul zilei de marți, 6 aprilie, situația...

Publicată de Prefectura Prahova pe Miercuri, 7 aprilie 2021

Image