FOTO. Lucrări de restaurare la fațada și acoperișul clădirii Colegiului Național “Ion Luca Caragiale”

FOTO. Lucrări de restaurare la fațada și acoperișul clădirii Colegiului Național “Ion Luca Caragiale”
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Au început lucrările pentru restaurarea parțială a fațadei și acoperișului Colegiului Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești. Clădirea în care funcționează Colegiul este monument istoric și face parte din patrimonial cultural local.

 “Primăria municipiului Ploiești a demarat execuția lucrărilor de restaurare parțială a fațadei și acoperișului Colegiului Național „Ion Luca Caragiale”. Lucrările constau în intervenții de restaurare a fațadelor în câmp, restaurarea elementelor decorative și revizuirea șarpantei”, au anunțat reprezentanții municipalității.

Clădirea Colegiului Național ”I.L.Caragiale”, de pe strada Gheorghe Doja nr.98, a fost construită, în perioada 1926 – 1936, după planurile și sub supravegherea arhitectului Toma T. Socolescu și se află acum în zona de rezervație istorică şi arhitecturală a Municipiului Ploiești, fiind un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, înscris în lista monumentelor istorice ale județului Prahova, la poziția PH-II-m-A-16260.

Contractul semnat în luna iulie are o valoare de 5.481.142,67 de lei și termenul de execuție este de 24 de luni.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

{showtime 35}

Image