GALERIE FOTO | Exploatare Sistem Zonal Prahova | Sinteză a lucrărilor realizate în luna Septembrie 2022 în cadrul Sistemului Hidrotehnic Voila

GALERIE FOTO | Exploatare Sistem Zonal Prahova | Sinteză a lucrărilor realizate în luna Septembrie 2022 în cadrul Sistemului Hidrotehnic Voila
Sistemului Hidrotehnic Voila
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Data:07.10.2022

Sinteză a lucrărilor realizate în luna Septembrie 2022 în cadrul Sistemului Hidrotehnic Voila

Pentru Exploatare Sistem Zonal Prahova, calitatea apei produse și asigurarea debitelor contractate, sub controlul permanent al tuturor parametrilor de calitate ceruți de legislația în vigoare, sunt obiective importante pentru păstrarea și totodată creșterea încrederii clienților.

Astfel, atenția societății noastre este mereu îndreptată spre atingerea exigentelor clienților și păstrarea parteneriatelor de încredere ale beneficiarilor, iar în acest sens, în luna Septembrie 2022, in cadrul Sistemului Hidrotehnic Voila, s-au derulat următoarele lucrări:

  • Pentru exploatarea în condiții de siguranță a Prizei de apă Brebu, care asigură alimentarea Bazinului de Apă Curată Lunca Mare, s-au executat lucrări de spălare a deznisipatoarelor, deblocarea de aluviuni depuse în camera de încercare a prizei și mentenanță la instalațiile hidromecanice având ca rezultat prelevarea apei de calitate, cu turbiditate scăzută și asigurarea debitului de 3 mc/s pentru rezerva de apă din B.A.C.
  • Reparația clapeților de admisie a apei în filtrele rapide, în vederea asigurării etanșeității la piesele de trecere prin perete.
  • Reparație la calea de rulare pod raclor la decantorul radial nr.1.

Lucrarea a constat în refacerea stratului de uzură cu mortar de reparație de tip mineral, cu caracteristici tehnice superioare, armat cu fibre minerale și cu rezistența la compresiune de 60 N/mm². După finalizarea turnării, atât stratul de uzură, cât si suprafețele verticale reparate, s-au tratat cu soluții de impermeabilizare, cu acțiune în masa betonului prin osmoză. Acest strat va proteja suprafețele reparate de acțiunea factorilor atmosferici degradanți.

  • S-a montat sonda de măsură a turbidității în imersie, în conducta de alimentare cu apă brută a B.A.C. Lunca Mare.

Echipamentul măsoară turbiditatea apei de alimentare a bazinului, care asigură rezerva de apă curată a Stației de Tratare în situații critice, și anume: viituri, poluări accidentale, lucrări de intervenții și golire a lacului de priză Voila.

  • S-a montat traductorul de nivel ultrasonic în canalul de evacuare drenuri Bazin de Apă Curată Lunca Mare, cu integrare în soft-ul SCADA și monitorizare online.

Înregistrarea informațiilor asupra evoluției în timp a debitelor evacuate prin sistemul de drenaj se efectueată automat în baza de date SCADA şi s-a eliminat riscului de accidentare a personalului de exploatare.

      Lucrările executate în cadrul Sistemului Hidrotehnic Voila reprezintă realizarea obiectivului de optimizare a activității de captare, tratare, stocare și livrare a apei, vizând asigurarea calității apei.

{showtime 92}

Biroul de Relații Publice al EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA

**Societatea EXPLOATARE SISTEM ZONAL PRAHOVA SA este principalul producător de apă potabilă pentru populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru multiple societăți comerciale.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

Image