fbpx

GALERIE FOTO. Vizita în județul Prahova a ambasadorilor țărilor asiatice

GALERIE FOTO. Vizita în județul Prahova a ambasadorilor țărilor asiatice

Image
Image

Camera de Comerț si Industrie Prahova a organizat miercuri, 18 ianuarie 2023, vizita în județul Prahova a Ambasadorilor țărilor din Asia, în România. La această vizită au participat înalți diplomați reprezentând China, Indonezia, Iran, Japonia, Malaezia, Pakistan, Thailanda și Vietnam.

Programul vizitei a debutat cu întâlnirea de la sediul Camerei de Comerţ și Industrie Prahova, la care, alături de înalții oaspeţi străini au participat şi reprezentanţii conducerii Prefecturii Prahova – dl. Virgiliu-Daniel Nanu, prefect şi Dl. Emil Draganescu, subprefect, precum şi dl. Marius Marinescu, membru al Colegiului de Conducere al CCI Prahova şi Consul Onorific al Bosniei-Herzegovina la Ploieşti.

Amfitrionul întâlnirii, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, dl. Aurelian Gogulescu a deschis reuniunea cu un cuvânt de bun venit, în care a evidenţiat importanța organizării acestei vizite, nu doar prin prisma întăririi cooperării internaţionale, dar, mai ales, în contextul perioadei actuale şi a evoluţiilor post-pandemice, precum şi al provocărilor geo-politice la nivel internaţional, cu care ne confruntăm. 

“Din această perspectivă, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, prin activitatea sa în sfera relaţiilor externe şi a cooperării internaţionale, în cazul de faţă, prin această importantă vizită, se concentrează pe trei foarte importante obiective: atragerea de investitori străini în judeţ, reducerea deficitului balanţei comerciale şi reducerea deficitului de forţă de muncă – pentru care o soluţie o poate constitui şi importul de lucrători în ţările asiatice” a precizat preşedintele CCI Prahova.

La rândul său, prefectul judeţului Prahova, dl. Virgiliu-Daniel Nanu şi-a  manifestat întreaga deschidere şi susţinere a iniţiativelor investiţionale din ţările reprezentate la întâlnire şi care vizează judeţul Prahova.

În prezentările şi discuţiile din cadrul acestei reuniuni s-a insistat pe relaţiile bilaterale ale judeţului Prahova cu fiecare din cele 8 ţări reprezentate.

După întâlnirea de la sediul CCI Prahova, înalţii diplomaţi au mai participat la întâlniri organizate la Primăria Municipiului Ploiești, unde au fost primiţi de către primarul Municipiului Ploieşti, dl. Andrei Liviu Volosevici precum și la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, unde au fost primiţi de către dl. Rector Alin Dinita.

Vizita în judeţul Prahova a celor  8 înalţi diplomaţi din Asia a reprezentat un excelent exemplu de diplomaţie economică, împletită cu aspecte de cooperare care vizează mediile administrativ şi academic.

Alexandra Petre, Director Direcţia Promovare, Comunicare, PR
CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE PRAHOVA - ROMÂNIA

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.