fbpx

Mai multe gospodării din Matița nu sunt alimentate cu apă de o lună. "Suntem disperați, nu putem folosi nici fântâna, că apa nu este potabilă"

Mai multe gospodării din Matița nu sunt alimentate cu apă de o lună. "Suntem disperați, nu putem folosi nici fântâna, că apa nu este potabilă"

Image
Image

O prahoveancă din satul Matița, comuna Păcureți, reclamă că mai multe gospodării, inclusiv ale unor bătrâni și familii cu copii, nu beneficiază, de mai bine de o lună, de alimentare cu apă potabilă. Femeia spune că a sesizat autoritățile locale, însă problema persistă, iar cei afectați au ajuns în pragul disperării.

Potrivit acesteia, totul ar fi început, culmea, de la niște... reparații. Numai că, în loc să rezolve problemele existente, intervențiile au lăsat fără apă potabilă mai multe gospodării.

"Acum aproape cinci săptămâni a fost făcută o reparație în Păcureți, la o conductă care alimentează locuitorii de aici. Și de atunci nu mai avem apă deloc. Am anunţat Primăria şi ni s-a spus că se rezolvă, dar din păcate nimic. Sunt bătrâni bolnavi, familie cu copii, suntem disperaţi. Am cărat apă de la o fântână, dar nu este potabilă", a reclamat femeia.

Contactat de Telegrama, primarul comunei Păcureți, Grigore Andreescu, spune că au fost numeroase probleme la rețea, din cauza unor improvizații făcute de-a lungul vremii de localnici. Acesta susține că oamenii beneficiază de alimentare cu apă, iar reparațiile continuă, pentru ca debitul să revină la normal. "Și acum este o echipă pe teren. Eu știu că toată lumea beneficiază de alimentare cu apă, nu la debitul obișnuit, dar apa ajunge peste tot. Astăzi sperăm să remediem problemele. Am tot descoperit niște improvizații, puse de localnici, că nu de Primărie erau montate, pentru reducerea debitului. Le-am îndepărtat și efectuăm reparații", a declarat edilul.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.