Mohammad Murad, interesat să investească în penitenciarul-muzeu Doftana

Mohammad Murad, interesat să investească în penitenciarul-muzeu Doftana
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ruinele închisorii-muzeu Doftana, unde au fost închişi lideri comunişti, între care Nicolae Ceaşescu şi Gheorghe Gh. Dej, dar şi legionarii Horia Sima şi Corneliu Zelea Codreanu, vor intra într-un proces de reabilitare şi ulterior în circuit turistic, potrivit anunţului făcut de Costel Brezeanu, primarul comunei prahovene Telega.Un important investitor a anunţat autorităţile locale că este interesat că preia în concesiune „Bastilia României”, denumită astfel pentru că nimeni nu a reuşit să evadeze de aici, şi să investează pentru renovare zece milioane de euro. Edilul de la Telega, Costel Brezeanu, a precizat că investitorul a depus deja o cerere la primăria din comună pentru concesionarea clădirii muzeului şi a terenului din jur, iar autorităţile urmează să dea curs solicitării, respectând procedurile administrative legale, evaluare, caiet de sarcini, licitaţie, în următoarea şedinţă de Consiliu Local..

Surse din cadrul administraţiei locale au precizat pentru ziarul „Adevărul” că investitorul interesat de penitenciarul muzeu Doftana este omul de afaceri libanez Mohammad Murad, unul dintre cei mai importanţi antreprenori din România în domeniul HoReCa, deţinătorul lanţului de hoteluri Phoenicia.

Contactat telefonic, Mohammad Murad nu a confirmat întru totul informaţia, dar a recunoscut că este interesat „de mai multe obiective turistice” din zonă. Acesta a precizat că a achiziţionat deja un teren de nouă hectare la Valea Doftanei, comună care se află în vecinătatea comunei Telega. „M-am interesat, dar momentan am luat terenul la Valea Doftanei de nouă hectare, urmând să facem un complex turistic acolo. Aşa e, ne-am interesat în zonă ce mai e, obiective turistice, dar acolo e cu totul altceva. M-am interesat de mai multe chestii, dar momentan am preferat să luăm un teren de la privat ca să putem să facem un proiect acolo frumos. Nu am găsit un teren (la Telega n.red.) aşa, care să se potrivească cu proiectul pe care îl avem”, a declarat, pentru ziarul ”Adevărul”, omul de afaceri libanez.
Potrivit sursei citate, informaţia privind prezenţa antreprenorului libanez la Telega a fost confirmată de mai mulţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Sursele citate au precizat că Mohammad Murad a venit la Telega în luna august şi a vizitat terenul şi clădirea muzeului Doftana, arătându-se încântat de ceea ce a descoperit acolo. Proiectul privind reabilitarea fostului penitenciar Doftana are în vedere renovarea unei părţi din ceea ce a mai rămas în picioare din vechea clădire şi transformarea ei într-un muzeu al comunismului, iar pe terenul liber să fie construit un complex turistic care să respecte arhitectura închisorii.

Citește mai mult pe Adevarul.ro.

Sursă foto facebook.com/DrMohammadMurad & wattpad.com/533610084-theoxxh-inchisoarea-doftana

Image