fbpx

Noi precizări privind participarea elevilor la cursuri începând de luni 10 mai 2021. În localitățile cu rata de infectare peste 1 la mie elevii din clasele V-VII și IX-XI învață în sistem online

Noi precizări privind participarea elevilor la cursuri începând de luni 10 mai 2021. În localitățile cu rata de infectare peste 1 la mie elevii din clasele V-VII și IX-XI învață în sistem online

Image
Image

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că nu se poate lua o decizie sau formula o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor până nu este stabilită rata de infectare cu noul coronavirus după Paşte.

"Nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare mai ales după Sărbătorile Pascale. Acest lucru va fi analizat probabil în următoarele săptămâni, după ce vom fi depăşit această perioadă de incubare, pentru că totul se raportează la starea sanitară", a spus ministrul într-o conferinţă de presă, potrivit AGERPRES.

El a afirmat că încă 450.000 de elevi vor începe cursurile în format fizic de luni.

"Astăzi, în România, mai sunt 939 de localităţi cu o rată de infectare peste 1 la mie şi 2.224 de localităţi cu rată de infectare sub 1 la mie. Diferenţa faţă de scenariul pe care elevii au mers la şcoală astăzi este de 185 de localităţi. Deci, scenariile se stabilesc astăzi pentru luni. Luni, şcolile din 185 de localităţi vor avea şansa prezenţei fizice fără limitări pentru toţi elevii. Asta înseamnă circa 80.000 de elevi care vor putea merge în plus luni faţă de vineri, încă un pas spre normalitate. Se adaugă cei 370.000 de elevi din clasele terminale care vor începe luni şcoala. Deci, de luni, vom avea 450.000 de elevi cu posiblitatea prezenţei fizice în şcolile din România. Ne apropiem de 2,5 milioane faţă de 2.934.000 de elevi. (...) Important este că, după actualele scenarii în vigoare, luni vom avea încă 450.000 de elevi care vor putea merge cu prezenţă fizică", a susţinut ministrul Educaţiei.

În localitățile cu rata de infectare mai mică de 1 la mie, toți elevii merg fizic la școală. În cele cu rata de infectare peste 1 la mie, elevii din clasele V-VII și IX-XI învață în sistem online. Bucureștiul se află în continuare în scenariul al doilea, cu o incidență a cazurilor de peste 1 la mie. Luni, 10 mai, revin la școală, cu prezență fizică, după vacanța de Paște, și elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a.

Cele două scenarii în care se desfășoară cursurile, prevăzute în Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății sunt:
Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.
Scenariul 2:
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
b) Participarea zilnică, în sistem on line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.”

Potrivit COMITETULUI JUDEȚEAN PENTRU SITUATII DE URGENȚĂ PRAHOVA în județul nostru școlile din localitățile Chiojdeanca, Drăgănești, Păcureți și Sângeru vor funcționa conform scenariului 2, cursurile pentru elevii claselor V-VII si IX-XI se vor desfășura online.

Imagine cu caracter ilustrativ, ziare.com.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.